Killerus Posted July 28, 2007 Share Posted July 28, 2007 Witam Oto zdjęcie wykorzystywanej przezemnie antenki do przesyłania obrazu Video z modelu. Mam pytanie jak fachowo nazywa się ten rodzaj złącza, ponieważ potrzebuje zakupić gniazdko do tej antenki montowane na płytce. Może jakiś link z fajnym sklepem internetowym z takimi złączami ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl Posted July 28, 2007 Share Posted July 28, 2007 Przypuszczam że SMA Link to comment Share on other sites More sharing options...
-==PEGAZ==- Posted July 28, 2007 Share Posted July 28, 2007 A z tego co się dopatrzyłem to RP-SMA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerus Posted July 28, 2007 Author Share Posted July 28, 2007 Konkretnie chodzi mi o to by można było te gniazdko (żeńskie) przylutować do płytki drukowanej Link to comment Share on other sites More sharing options...
mieczotronix Posted July 28, 2007 Share Posted July 28, 2007 http://www.tme.pl/gniazdo-sma-katowe-zenskie-profesjonalne-do-druku/arts/pl/a14/sma6252a23g50.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerus Posted July 28, 2007 Author Share Posted July 28, 2007 Chyba prędzej będzie to samo SMA, bo z tego co sie już doszukałem RP-SMA - gniazdo jest zawsze typu męskiego (stosowane w kartach WLAN), a wtyczka na kablu typu żeńskiego. Ja potrzebuje gniazda typu żeńskiego, czyli SMA (mam nadzieję, że niczego nie pomyliłem) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerus Posted July 28, 2007 Author Share Posted July 28, 2007 Dzięki Mieczotronix !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
-==PEGAZ==- Posted July 28, 2007 Share Posted July 28, 2007 Rewelacyjną stroną jest jeszcze DIPOL. http://www.dipol.com.pl/market.php?sid=22750432e1cb775&page=1&addr=181&mode= Przejrzyj dokładnie fotki które tam mają (a mają dokładne) i na pewno dopasujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerus Posted July 28, 2007 Author Share Posted July 28, 2007 Na dipolu nic nie mają, TME, ma strasznie drogie ceny, najtaniej znalazłem tu www.barcom.pl , bo tylko 8 zł za gniazdko !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.