tede1408 Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Podczas wakacji rozwaliłem komórkę. Jej już dawno nie ma. została mi bateria. Jak myślicie, czy może się na coś przydać? Parametry baterii to: Sony Ericsson BST-37 Li-polymer 3,6V 900 mAh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 nadaje sie do Sony Ericsson BST-37 i może jakiegoś innego telefonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Mi chodzi o zastosowanie w modelarstwie. Planuje nim zasilić szybowiec RC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Ale Ty kombinujesz.... Jeżeli chodzi o zasilanie małego szybowca, to "od biedy" ,aczkolwiek nie starczy na długo... Co do zasilania np. silnika za mało wydajny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Nie jest tak źle. Można z niej zasilić diody LED w modelu. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Dokładnie, odpuść sobie kombinowanie, też miałem li-polka od SE i od razu wylądował w koszu, bo mi się do niczego by nie przydał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Chodzi mi o mały szybowiec bez silnika, tylko stery. Może nawet skombinuję drugą, taką samą. Postaram się uzyskać 7,2V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 3,6 za mało a 7.2 za dużo chyba przez stablizator napięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Chodzi mi o mały szybowiec bez silnika, tylko stery. Może nawet skombinuję drugą, taką samą. Postaram się uzyskać 7,2V. No fakt - jak dasz 7,2 V na stery to będzie szybciej skręcał :lol2: :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Chodzi mi o mały szybowiec bez silnika, tylko stery. Może nawet skombinuję drugą, taką samą. Postaram się uzyskać 7,2V. Serwa potrafią wziąć sporo prądu. Nawet kilka amper. Za dużo dla pakietu tego typu. Pakiety stosowane w telefonach czy laptopach oraz podobnym sprzęcie mają b. małą wydajność prądową. Mają działać długo, a to oznacza b. mały pobór prądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Serwa potrafią wziąć sporo prądu. Nawet kilka amper. Za dużo dla pakietu tego typu. Pakiety stosowane w telefonach czy laptopach oraz podobnym sprzęcie mają b. małą wydajność prądową. Mają działać długo, a to oznacza b. mały pobór prądu. MADRIAN, ja Cię podziwiam za cierpliwość :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 A dlg/hlg? Do zasilania używa się 4 paluszków AAA. To daje 600mAh. Ta bateria ma pojemność 900 mAh. To o 50% więcej. Nie wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 pojemność a wydajność to dwie różne sprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Powiem z doświadczenia, nie wystarczy. Przy dwóch serwach swobodnie pracujących przy szybszych ruchach drążka dioda na odbiorniku potrafiła przygasnąć lub całkowicie odciąć zasilanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 ...też miałem li-polka od SE i od razu wylądował w koszu...No nie, a ekologia :?: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 ...też miałem li-polka od SE i od razu wylądował w koszu... No nie, a ekologia :?: :shock: Użyłem przenośni, wiem jak niebezpieczny może być li-pol w nieodpowiednich warunkach.. Miałem kiedyś takiego rozwalonego li-polka, szkoda gadać, sama chemia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gmeracz Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Ta bateria ma pojemność 900 mAh. To o 50% więcej. Nie wystarczy?Ty piszesz o pojemności, a tu się mówi o prądzie. Wyobraź sobie, że 4 paluszki to mała butla Coli, a to akku to większa butla Coli. To jest pojemność prądu.A prąd to szyjka, przez którą wylatuje ta Cola. Twoja bateria ma szyjkę wielkości zapałki, a serwa potrzebują butelki z szyjką grubości kciuka. Dlatego komórka pociągnie bo zapałka jej wystarczy, a serwa nie bo potrzebują kciuka. Kumasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Kumam. Wykorzystam ją jako zasilanie światełek w samolocie. najlepsze w niej jest to że ładuje się do pełna w 5 sekund Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Kumam. Wykorzystam ją jako zasilanie światełek w samolocie. najlepsze w niej jest to że ładuje się do pełna w 5 sekund To jakm prądem ty ją ładujesz, i jaką ładowarką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tede1408 Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Ładowarka to Graupner Li-Po Quick charger 4. Podpinam do zasilacza sieciowego 12V Też się dziwię że ładuje się w 5 sekund :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.