ECO400 Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Witojcie. Dwa dni temu przyjechał do mnie Marek z cyber-fly i przywiózł mi modele. Wśród nich był Roland D.II esa Wybrałem go ze względu na mocowanie płatów. Przylegają one do kadłuba przez co konstrukcja będzie bardziej stabilna, solidna - tak mi się przynajmniej wydaje :wink: Planowane wyposażenie: - silnik KEDA - śmigło APC 10x4,7 lub GWS 10x4,7 - regulator 30A - serwa HXT900 - pakiet Rhino 1250mah Sklejone i wzmocnione części modelu: Wszystkie krawędzie zaokrąglone nożykiem i żelazkiem: Cały model poskładany na szpilki: Zastanawiam się nad malowaniem. Nie wiem co wybrać może to?: http://www.wwi-models.org/IM/German/roland-6.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Specjalnie dla ciebie poszperałem w necie i znalazłem stronkę z kilkoma fajnymi malowaniami ale nie tylko Rolanda.Możesz ściągnąć od innego fajnego samolotu - http://www.historycy.org/index.php?showtopic=64328 i jeszcze jedna stronka - http://www.cbrnp.com/profiles/quarter1/roland-d6a.htm.Mam nadzieje że pomogłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 znam te strony. Problem w tym ze nie wiem na co sie zdecydowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Ja bym wygrał ten http://fc00.deviantart.net/fs70/i/2010/030/b/1/Albatros_D_II_by_Jeremak_J.png taki fajny żółty dobrze widac w powietrzu.Ja bym tak pomalował.Malujesz aerografem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 to co pokazałeś to nie jest Roland tylko Albatros. model maluje aerografem a oznakowanie pędzelkiem jednak zdecyduje się na takie ubarwienie: http://www.wwi-models.org/IM/German/roland-6.jpg proste i dobrze widoczne w locie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 A może takie: http://www.wwiaviation.com/popup/LFG_D-II-2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 zobacze jakie farby mi zostały edit: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Nic się nie ruszyło? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Niestety, nic więcej nie zrobiłem. Brak czasu :oops: ale na zawody się wyrobię :mrgreen: poza tym szykuję jeszcze jedną atrakcje ale to się dowiedzą Ci którzy na zawody przyjadą 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian06adik Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 co? pilot będzie się katapultował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 W pikowaniu pionowo w dół 3metry nad ziemią wyłączy nadajnik, zaklaska 3 razy i włączy ponownie. Każde następne wyłączanie będzie robił pół metra niżej. A gdyby tego było mało, będzie ustawiony Billboard i wyświetlany obraz z kamery skierowanej na Dawida nadajnik !! Przepraszam, że wygadałem. Mam nadzieję, że niespodzianki nie zepsułem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Maciuś, nie zepsułeś :evil: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 ten brązowy kolor miał być innego odcieniu... co innego na puszcze a co innego w puszcze farba firmy MOTIP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 No ładnie Dawidku. Pogoda niezbyt dobrze się zapowiada więc raczej nie wpadnę popatrzyć na zawody jak go rozwalasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 bedziemy tam silną ekipą wiec pogoda będzie OK MaKLER wpadaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Muszę jeszcze namalować krzyże na skrzydle, zamontować jakiś pakiet (a z tym będzie problem..) no i wyważyć całość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Fajnie wyszedł :shock: A te kółeczka wydają sie jakieś takie piankowe :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 koła z epp 10mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Roland powstał na zamówienie Aliny ale bydlę jak wszystkie Rolandy nie chce latać. Będę nim próbował startować jutro w zawodach jednak czarno to widzę . Może twój będzie lepiej latał bo Marek miał poprawić kąty zaklinowania skrzydeł. Ja mam tego PROTOTYPA dosyć i zrobiłem Alinie Spada XIII. Powadzenia w oblotach :rotfl: [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Powadzenia w oblotach :rotfl:no to do jutra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.