JarekF Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Niemożliwe ? A jednak. Ktoś (tym ktosiem był Janek - Janosik72) kiedyś powiedział mi, żeby ubić Easy Stara trzeba mieć wyjątkowy "talent". Widocznie odznaczam się nadnaturalnymi zdolnościami , bowiem spuściłem ten model z 30 metrów pionowo w dół. Kadłub wyglądał po tym "lądowaniu" jak rękawica bokserska. Nie było szans na naprawę. Na szczęście płaty się rozjechały bez szwanku i usterzenie ocalało. Cóż było robić ? Model ładnie szybował. Modele MULTIPLEXA są sprawdzone i szkoda by było skasować na dobre. Wpadłem na pomysł reaktywacji mojego Easy Stara. Płaty i usterzenie to samo, zaś kadłub nowy ale ? Szybowcowy. Mając już doświadczenie zdobyte przy budowie Kolibra, tą samą technologią wykonałem nowy kadłub do Easy Stara. Starając się zachować wszelkie wymiary i geometrię z oryginalnego kadłuba wyszło mi takie cóś : I po pomalowaniu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 No i elegancko ! Wygląda lepiej niż oryginał :wink: Gratuluję Czekamy na fotki/filmik z lotu :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Filmik będzie na 100% Wiosna już tuż, tuż. Mam jeszcze inne moje "gołąbki" do wypuszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Zdecydowanie fajniejszy niż oryginał ! - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Teraz tylko jeszcze połam skrzydła , zrób konstrukcyjne (koniecznie z lotkami) oklejone balsą i pomalowane na złoto i będzie super :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 A po co łamać ?? Przecież skrzydła są na gumę... zawsze można dorobić drugą parę :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 A po co łamać ?? Przecież skrzydła są na gumę... zawsze można dorobić drugą parę :wink:Bo jak nie połamie to nie będzie chciał . :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 :rotfl: Któż to wie, może zdecyduję się kiedyś na dorobienie innych skrzydełek z lotkami. Na razie tak zostanie. Obecnie zajmuję sie innym zagadnieniem. Również tutaj na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Ja tylko tak się droczę , w sumie fajny szybowiec tylko lotek brak. Ja latam na normalnych szybowcach i aż ciarki mnie przechodzą co by było jak by nie było lotek. Jak kiedyś holowałem szybowiec bez podpiętej jednej lotki to skończyło się na rozmowie z prokuratorem. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.