JarekF Posted March 6, 2011 Share Posted March 6, 2011 Niemożliwe ? A jednak. Ktoś (tym ktosiem był Janek - Janosik72) kiedyś powiedział mi, żeby ubić Easy Stara trzeba mieć wyjątkowy "talent". Widocznie odznaczam się nadnaturalnymi zdolnościami , bowiem spuściłem ten model z 30 metrów pionowo w dół. Kadłub wyglądał po tym "lądowaniu" jak rękawica bokserska. Nie było szans na naprawę. Na szczęście płaty się rozjechały bez szwanku i usterzenie ocalało. Cóż było robić ? Model ładnie szybował. Modele MULTIPLEXA są sprawdzone i szkoda by było skasować na dobre. Wpadłem na pomysł reaktywacji mojego Easy Stara. Płaty i usterzenie to samo, zaś kadłub nowy ale ? Szybowcowy. Mając już doświadczenie zdobyte przy budowie Kolibra, tą samą technologią wykonałem nowy kadłub do Easy Stara. Starając się zachować wszelkie wymiary i geometrię z oryginalnego kadłuba wyszło mi takie cóś : I po pomalowaniu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jary14 Posted March 6, 2011 Share Posted March 6, 2011 No i elegancko ! Wygląda lepiej niż oryginał :wink: Gratuluję Czekamy na fotki/filmik z lotu :twisted: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JarekF Posted March 6, 2011 Author Share Posted March 6, 2011 Filmik będzie na 100% Wiosna już tuż, tuż. Mam jeszcze inne moje "gołąbki" do wypuszczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jerzy Markiton Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Zdecydowanie fajniejszy niż oryginał ! - Jurek Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek.3333 Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Teraz tylko jeszcze połam skrzydła , zrób konstrukcyjne (koniecznie z lotkami) oklejone balsą i pomalowane na złoto i będzie super :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jary14 Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 A po co łamać ?? Przecież skrzydła są na gumę... zawsze można dorobić drugą parę :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek.3333 Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 A po co łamać ?? Przecież skrzydła są na gumę... zawsze można dorobić drugą parę :wink:Bo jak nie połamie to nie będzie chciał . :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JarekF Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 :rotfl: Któż to wie, może zdecyduję się kiedyś na dorobienie innych skrzydełek z lotkami. Na razie tak zostanie. Obecnie zajmuję sie innym zagadnieniem. Również tutaj na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek.3333 Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 Ja tylko tak się droczę , w sumie fajny szybowiec tylko lotek brak. Ja latam na normalnych szybowcach i aż ciarki mnie przechodzą co by było jak by nie było lotek. Jak kiedyś holowałem szybowiec bez podpiętej jednej lotki to skończyło się na rozmowie z prokuratorem. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.