Luki17 Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Witam. Posiadam moduł 2,4GHz z odbiornikiem V8FR zainstalowany do Mx-16s. Kiedyś udało mi się zbindować odbiornik z nadajnikiem, ale kiedy wyjąłem i przełożyłem odbiornik do drugiego samolotu coś mi się rozstroiło i nie mogę zbindować odbiornika z nadajnikiem. Mianowicie robię wszystko zgodnie z instrukcją czyli: Włączam nadajnik trzymając guzik bindowania, puszczam guzik czerwona dioda w nadajniku miga. W odbiorniku wciskam przycisk bindowania F/S, i włączam zasilanie odbiornika. W odbiorniku zapalają się 2 diody zielona i czerwona. Wyłączam odbiornik i nadajnik. Włączam nadajnik dioda czerwona się świeci, włączam odbiornik czerwona dioda miga. Ruszam drążkami, a podłączone serwo ani drgnie, czasami samoczynnie zadrży tak jak by łapało jakieś zakłócenia. Co może być nie tak z tym modułem i odbiornikiem, a może robię coś nie tak?Proszę o wypowiedzi tych, którzy używają tego modułu. Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Jezeli w nadajniku swieci sie czerwona dioda po wlaczeniu - cos jest nie tak. Zielona powinna swiecic. PPM moze nie docierac do modulu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki17 Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Leszku, zielona dioda w nadajniku świeci się tylko wtedy jeśli przycisk bindowania w nadajniku przytrzymam jakieś 5 sekund. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba zawsze się świeciła dioda czerwona w nadajniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 No tak, pop...... mi sie. Zielona to sprawdzanie zasiegu (zmniejszona moc) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki17 Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 I wszystko jasne. Jakimś cudem popsułem odbiornik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Shit happens, more often then you want Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.