Skocz do zawartości

Plany Vipera

lawender

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam pytanie do ogolu forumowiczow.

Czy jestescie zainteresowani planami w formacie A0 modelu Vipera ktory wlasnie produkuje?

Jestem w takiej fazie ze moge odrysowac wszystkie elementy i dodac opisy.

Ale jezeli nikt nie jest zainteresowany to nie chcialbym placic 15 euro za skan i archiwizacje tak duzego formatu.

Wiec prosze o komenty.

Moge sam zeskanowac w domu w A4 tilled i wtedy podeslac mailem chetnym.

Aby zobaczyc fotki poprzedniej wersji Vipera [chwilowo wstrzymalem budowe] zapraszam do obejrzenia albumu Viper na Facebook-u. szukaj> piter.mayer

Pozdrawiam

Piotr

Modelik wygląda na taki, któremu przypasował by napęd EDF. :wink:

Plany zrób w programie graficznym (Corel lub jakiś CAD) i zrób z nich plik PDF lub DWG bądź DXF (albo i wszystkie naraz :P ).

Plik publikujesz w sieci i każdy kto chce, to się nim częstuje. Plany możesz podpisać, żeby każdy wiedział kto jest ich autorem.

Madrian , wiem ze bylby fajniejszy bez tego granda smigla w tylku ale chwilowo jakos nie mam przekonania do turbin.

Pozatym te produkowanie kanalow dolotowych air jakos mnie zniecheca i wogole.

Ten na zdjeciach zalegl w piwnicy w stanie jak widac a obecnie fabrykuje nieco mniejszy tzn 100 cm a nie 120 cm i ze zmienionym profilem skrzydla na bardziej ,,kosmiczny''

Ze wzgledow transportowych i wydajnosci arkusza depronu.

Naped zostaje ten sam co do 120 cm ale waga nieco sie zmniejszy.

To bydle i tak wazyc bedzie ponad 1000g w wersji 100 cm a w wrsji 120 cm ponad 1200g.

Przeraza mnie ta waga ale pancio ze szopu modelarskiego[ miszcz] zapewnia ze alles bedzie gut bo zapas ciagu mam miec nawet w vertical flight bedzie rakieta i nozyk tysz wiec zobaczymy.

Musze przyspieszyc produkcje bo juz za dlugo to trwa.

Pozdrawiam

Piotr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.