angorek-055 Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 Witam Proszę o radę jak przeskalować (powiększyć) plany modelu. Są to plany AT-99 Scorpion wg. planów ma on 20 pare cm długości,chciałbym ją zwiększyć do 1 metra ;D . Plany mam w pdf`ie ale mogę je prze konwertować do .jpg . Umiem je powiększyć ale tylko "na oko" , nie umiem zrobić równego metra. Proszę o pomoc Pozdrawiam
angorek-055 Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Opublikowano 24 Marca 2011 Tak, ale to tyczy się formatu .dwg/.dxf , a ja mam pdf i potrzebuję powiększyć go 5 razy. Pozdrawiam
madrian Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 Tak, ale to tyczy się formatu .dwg/.dxf , a ja mam pdf i potrzebuję powiększyć go 5 razy. Pozdrawiam Program do grafik wektorowych. Np. Corel lub jakiś darmowy CAD. PDF-a wrzucasz jako grafikę na podkład. Odrysowujesz plany już jako krzywe wektorowe, a te możesz sobie skalować dowolnie. Możesz też przejść się do punktu ksero, gdzie drukują większe formaty (A1-A0) i poprosić o wydrukowanie powiększonych planów. Oczywiście po powiększeniu, część wymiarów się zmieni. Trzeba wziąść to pod uwagę. Szczególnie grubości materiałów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.