angorek-055 Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Witam Proszę o radę jak przeskalować (powiększyć) plany modelu. Są to plany AT-99 Scorpion wg. planów ma on 20 pare cm długości,chciałbym ją zwiększyć do 1 metra ;D . Plany mam w pdf`ie ale mogę je prze konwertować do .jpg . Umiem je powiększyć ale tylko "na oko" , nie umiem zrobić równego metra. Proszę o pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=6475 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angorek-055 Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Tak, ale to tyczy się formatu .dwg/.dxf , a ja mam pdf i potrzebuję powiększyć go 5 razy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Tak, ale to tyczy się formatu .dwg/.dxf , a ja mam pdf i potrzebuję powiększyć go 5 razy. Pozdrawiam Program do grafik wektorowych. Np. Corel lub jakiś darmowy CAD. PDF-a wrzucasz jako grafikę na podkład. Odrysowujesz plany już jako krzywe wektorowe, a te możesz sobie skalować dowolnie. Możesz też przejść się do punktu ksero, gdzie drukują większe formaty (A1-A0) i poprosić o wydrukowanie powiększonych planów. Oczywiście po powiększeniu, część wymiarów się zmieni. Trzeba wziąść to pod uwagę. Szczególnie grubości materiałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.