Kwasiu Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Witam. Jakiś już czas temu odebrałem paczuszkę z rdzeniami do zagi 1,2m i kadłubem od horneta20 chyba wszystkim znanego na forum Pogadaliśmy troszkę o kadłubie i namalowałem coś takiego : Po konsultacjach, kolega troszkę poprawił conieco, dorysował i oto takie cuś przyszło w paczuszce : Sklejanie kadłuba: Postanowiłem spróbować metody firankowej, w swoim wykonaniu użyłem popularnie zwanej flizeliny, takie cieniutkie coś ;P Na pierwszy ogien poszedł kadłub: Puźniej rdzenie: Troszke się wyprostowały po wyschnięciu, znaczy się to 3stopniowe zwichrzenie się wyprostowało :/ Co z tym teraz zrobić?? Wszystko posklejałem do kupy i dodałem stylową klapencję ;D Wiem, wiem wygląda jaka prom kosmiczny, ale zmieści wszystko co potrzeba do środka i jeszcze więcej Model skleiłem z myślą o FPV, wyposażony do lotu warzy 900g, poleciał, lecz na emaxie 2822 nie daje rady, muszę zamontować jakiś większy silnik. Wszystkie przedstawione tu bajery można nabyć u horneta20 Pozdrawiam Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet20 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 hejka, musze przyznac ze kadlub nie wyszedl az tak paskudnie Jak z wyważeniem, nie było problemów?? Mialem lekko inny zamysł, myślalem ze wytniesz splyw aż do "dupki" kadłuba, a silnik bedzie montowany w środku, ale widze ze nie było to konieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Aparat mi padł i nie mam fotek skończonego modelu, spływ jest troszkę przycięty, ale nie przy samym kadłubie Wyważenie ok, musiałem pakiety do tyłu przesuwać bo mi zbyt przednie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.