Malker Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 Witajcie. Mam takie pytanko, czy ktoś wie jak podzielić plik PDF jeśli mam go na A0 tak aby wydrukować go w skali 1:1 na A4? Byłbym ogromnie wdzięczny gdyby mnie ktoś nakierował jak to zrobić a jeszcze bardziej wdzięczny gdyby mi to ktoś doświadczony zrobił :oops: Ja już wymiękam
Matkas Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 Za pomocą tego cuda możesz zapisać PDF'a jako JPG, a następnie za pomocą tej strony możesz podzielić jednego wielkiego JPG'a/GIF'a na kartki A4. Troche kombinowania, ale efekt powinien Cie zadowolić Pozdrawiam, Mateusz
madrian Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 A w Ostrowie nie ma ani jednego punktu ksero, który pracuje na wielkim formacie? :wink: Idziesz dajesz plik z planem i za minutę masz pięknie wydrukowane plany na jednej płachcie papieru, bez żadnych łączeń i kłopotów z późniejszym sklejaniem. 5sek z :google: i proszę - Krotoszyńska 35 firma Polgraf. Raczej nie gryzą. Z tym, że zapytaj się o cenę wydruku. PDF pójdzie jako grafika rastrowa, a ta jest droższa w druku od wektorowej. Gdybyś miał plany w formacie wektorowym - DWG, DXF lub CDR - cena będzie niższa. w Wawce druk A0 z formatu CDR to 8zł. Nie wiem czy drukowanie na domowej drukarce kilkunastu stron A4, wyjdzie ci taniej. :wink: A dolicz czas stracony na docinanie łączenie, sklejanie i walkę z ewentualnymi błędami - wydruk dzielony na wiele stron, często wychodzi "rozstrzelony" i są problemy z dopasowaniem części.
Malker Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Opublikowano 26 Marca 2011 Wiem, że jest punkt do druku wielkoformatowego. Miałem do druku 4 pliki a model ma być budżetowy. Już kilka godzin temu pomógł mi RMF (RobMcFly)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.