Malker Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Witajcie. Mam takie pytanko, czy ktoś wie jak podzielić plik PDF jeśli mam go na A0 tak aby wydrukować go w skali 1:1 na A4? Byłbym ogromnie wdzięczny gdyby mnie ktoś nakierował jak to zrobić a jeszcze bardziej wdzięczny gdyby mi to ktoś doświadczony zrobił :oops: Ja już wymiękam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matkas Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Za pomocą tego cuda możesz zapisać PDF'a jako JPG, a następnie za pomocą tej strony możesz podzielić jednego wielkiego JPG'a/GIF'a na kartki A4. Troche kombinowania, ale efekt powinien Cie zadowolić Pozdrawiam, Mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 A w Ostrowie nie ma ani jednego punktu ksero, który pracuje na wielkim formacie? :wink: Idziesz dajesz plik z planem i za minutę masz pięknie wydrukowane plany na jednej płachcie papieru, bez żadnych łączeń i kłopotów z późniejszym sklejaniem. 5sek z :google: i proszę - Krotoszyńska 35 firma Polgraf. Raczej nie gryzą. Z tym, że zapytaj się o cenę wydruku. PDF pójdzie jako grafika rastrowa, a ta jest droższa w druku od wektorowej. Gdybyś miał plany w formacie wektorowym - DWG, DXF lub CDR - cena będzie niższa. w Wawce druk A0 z formatu CDR to 8zł. Nie wiem czy drukowanie na domowej drukarce kilkunastu stron A4, wyjdzie ci taniej. :wink: A dolicz czas stracony na docinanie łączenie, sklejanie i walkę z ewentualnymi błędami - wydruk dzielony na wiele stron, często wychodzi "rozstrzelony" i są problemy z dopasowaniem części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Wiem, że jest punkt do druku wielkoformatowego. Miałem do druku 4 pliki a model ma być budżetowy. Już kilka godzin temu pomógł mi RMF (RobMcFly) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.