ppompka Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Mam problem taki jak w temacie. Model w locie ciągle próbuje obracać się w prawo, już mi nie starcza trymeru w lewo. Model jest prosty, bez żadnych zwichrzeń. Czy to może być wina praktycznie braku wykłonu w prawo? Silnik obraca się zgodnie z ruchem wskazówek zegara patrzać od ogona. Aż wtyd mi zadawać takie głupie pytanie, ale może pomożecie. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sak122 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 ppompka, bo to jest może model specjalnie zaprojektowany, aby sam bez reakcji pilota, robił rolling harriera :rotfl: :rotfl: :rotfl: nie doceniasz jakie cacuszko Ci sie trafiło :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Tyle że ja się pytam poważnie. Bo muszę wyregulować dobrze model, bo lata nerwowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 No wykłon silnika musisz zrobić większy, lub w ogóle zrobić jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Zwiększyłem, może jutro uda mi się polatać, to powiem czy pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Na pewno pomoże ja miałem na początku te same problemy, po odpowiednim ustawieniu skłonu i wykłonu model zaczął dopiero poprawnie latać. Czasami potrzebne jest kilka poprawek, więc trzeba trochę cierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Wyklon silnika nie pomoze na kladzenie sie modelu na skrzydlo. Musisz to lotkami wyregulowac. Skoryguj dlugosci popychaczy lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 A o dziwo pomogło i musiałem zmiejszyć trymer, bo przechylał sie na lewo, a nie na prawo. Tylko za nisko próbowałem zawis trenować, przód mam rozklejony cały i lekko pekniety w jednym miejscu, ale już sie klei. Stwierdzam, że nie ma to jak latanie balsiakiem, nie jest gumowy w powietrzu tak jak balsiak, ale za to przy pionowym krecie by nie przetrwał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 zawis terniwać, tak jak peeSikanie????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Wszyscy się uparli na ten zawis. A czy już umiesz zrobić idealnie w osi beczkę i pętle żeby zakończyć w tym samym punkcie na tej samej wysokości? Od razu odpowiadam - ja jeszcze nie To tak jak z samochodem - każdy wie jak "brać zakręty na ręcznym" a pod supermarketem aż żal patrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 f-150, Coś mi się wkleiło. endriu, Po prostu zawis mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Po prostu zawis mi sie podoba. Mi tez, ale ósemka kubańska bardziej Czepiam się bo mi pospać na dyżurze nie dali :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Paweł, sprawdź jeszcze wyważenie poprzeczne,j est to coś co często pomijamy, a warto sprawdzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 To raczej jest ok. Już teraz nie ucieka tak na jedno skrzydło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.