Jump to content

Rowki w depronie na SK i SW

DeJot95

Recommended Posts

Dokładnie. W tej skali modeli włąściwie nie ma to znaczenia. O wiele większe znaczenie ma np. dokładność montażu, geometria czy symetria elementów. Rowkami możesz się nie przejmować. A jeżeli się przejmujesz - taśma pakowa to twój przyjaciel. :wink:

xD dzięki, bo ci w sklepach to w ogóle nie wiedzą co sprzedają np. jak w budowlanym chciałem kupić depron i nie wiedziałem gdzie jest to się spytałem czy mają depron, izofloor i koleś nie wiedział o co chodzi, dopiero jak się powiedziało " taki styropianowy podkład pod panele" to już się domyślił, przykładów jest więcej ale nie chce mi się tracić dnia na pisanie ich :mrgreen:

Bo depron, to potoczna nazwa tego materiału przez modelarzy. A IzoFloor, to nazwa firmy, więc rówie dobrze moznabyłoby zapytać się "Czy mają państwo Stanleya/topexa/dragona. Więc nie ma co się dziwić ;)

Może i trochę masz racje, ale depron to depron a dragon to wiele klejów, do drewna, metalu plastiku, uniwersalny i jeszcze więcej.

PS ma ktoś tunel aerodynamiczny i wolny kawałek rowkowanego depronu do przetestowania? ;D

Guest Jerzy Markiton

Mam tunel i kawałki rowkowanego depronu.... i chęci ! Masz jakiegoś bankiera zdolnego to sfinansować ?

- Jurek

Jurek, ty chcesz pieniądze za wsadzenie kawała depronu w jakiś tunel, puszczenie trochę dymu i porównanie depronu rowkowanego z nie rowkowanym?

No wiecie co, teraz każdy za byle co chce pieniądze.

Myślałem że zrobi to ktoś dla tego forum i jego użytkowników.

Warszawski Instytut lotnictwa ma aż 3 tunele aerodynamiczne... Wybierz któryś.

Może być ten małych prędkości, gdzie Małysz trenował loty, może być ten dużych prędkości zdolny "dmuchnąć" 3200km/h i jest też tunel średnich prędkości do badań modeli.

Zapytaj się czy ci przebadają kawałek pianki. :wink:

Te rowki miałyby znaczenie, gdybyś budował konstrukcję mocno wyżyłowaną do bicia rekordów itp.

W standardowym modelu do 1,5m w zasadzie nie masz się czym przejmować.

Zresztą przy twoich umiejętnościach, a raczej ich braku to tak jakby kandydat na prawo jazdy martwił się jak on sobie poradzi na egzaminie bez intercoolera i wentylowanych tarcz. :wink:

Skoro to takie łatwe jak piszesz to czemu sam tego nie zrobisz?

Jak bym miał tunel aerodynamiczny to bym takie byle coś przetestował dla kogoś z tego forum.

Zapytaj się czy ci przebadają kawałek pianki. :wink:

Serio? ;p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.