darzur Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Witam wszystkich, Właśnie przyszedł do mnie nowy pakiet LiFe do mojego nadajnika (Graupner XS-6) i spotkała mnie niemiła niespodzianka - nie da się tego razem spiąć. Przeszukałem wiele sklepów, ale pasującej wtyczki nie znalazłem. Czy ktoś ma może jakieś namiary gdzie można to dostać?? Poniżej zdjęcie wtyczki żeby było wiadomo o czym mowa.
instruktor Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Ja coś podobnego wyciągnąłem z "komputra"
darzur Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Ja coś podobnego wyciągnąłem z "komputra" Niestety w "komputrze" nie widać nic co by pasowało. Mógłbym rozkręcić nadajnik i przylutować jakiś standard, ale nie chcę tracić gwarancji bo dopiero go kupiłem. Aż dziw, że do dość popularnych w Polsce aparatur (MXy też tego używają) nie można znaleźć tak podstawowej dupereli...
Rob Mc Fly Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Podobną wtyczkę wydłubałem ze starej drukarki Lexmarka.
utopia Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Aż dziw, że do dość popularnych w Polsce aparatur (MXy też tego używają) nie można znaleźć tak podstawowej dupereli... Tez kiedyś szukałem . Znalazłem w swoim własnym sklepie ( najciemniej pod latarnią...) Te wtyki były stosowane też w kilku rodzajach baterii do telefonów stacjonarnych - zasilanie słuchawki . Spróbuj poszukać w tym kierunku
madrian Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Jeżeli stary pakiet idzie out, obetnij wtyczkę z naddatkiem przewodów i przelutuj do nowego.
darzur Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2011 No nic, dzięki panowie. Wygląda na to, że normalnie w sklepie modelarskim tego nie dostanę i muszę kombinować. Nie pierwszy i nie ostatni raz. P.S. Ze starego pakietu nie przelutuję bo go nie mam..
JacekO Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Pasować powinny standardowe dwupinowe komputerowe wtyczki - swego czasu tylko doklejałem kawałek płytki kompozytowej, aby nie pomylić plusa z minusem. W swoich graupnerach zmieniłem standard wtyczki i mam taką, o którą pytasz ze starego oryginalnego pakietu. Jeśli interesuje Cię używana, to napisz na PW
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.