darzur Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Witam wszystkich, Właśnie przyszedł do mnie nowy pakiet LiFe do mojego nadajnika (Graupner XS-6) i spotkała mnie niemiła niespodzianka - nie da się tego razem spiąć. Przeszukałem wiele sklepów, ale pasującej wtyczki nie znalazłem. Czy ktoś ma może jakieś namiary gdzie można to dostać?? Poniżej zdjęcie wtyczki żeby było wiadomo o czym mowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Ja coś podobnego wyciągnąłem z "komputra" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darzur Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Ja coś podobnego wyciągnąłem z "komputra" Niestety w "komputrze" nie widać nic co by pasowało. Mógłbym rozkręcić nadajnik i przylutować jakiś standard, ale nie chcę tracić gwarancji bo dopiero go kupiłem. Aż dziw, że do dość popularnych w Polsce aparatur (MXy też tego używają) nie można znaleźć tak podstawowej dupereli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Podobną wtyczkę wydłubałem ze starej drukarki Lexmarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Aż dziw, że do dość popularnych w Polsce aparatur (MXy też tego używają) nie można znaleźć tak podstawowej dupereli... Tez kiedyś szukałem . Znalazłem w swoim własnym sklepie ( najciemniej pod latarnią...) Te wtyki były stosowane też w kilku rodzajach baterii do telefonów stacjonarnych - zasilanie słuchawki . Spróbuj poszukać w tym kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Jeżeli stary pakiet idzie out, obetnij wtyczkę z naddatkiem przewodów i przelutuj do nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darzur Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 No nic, dzięki panowie. Wygląda na to, że normalnie w sklepie modelarskim tego nie dostanę i muszę kombinować. Nie pierwszy i nie ostatni raz. P.S. Ze starego pakietu nie przelutuję bo go nie mam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekO Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Pasować powinny standardowe dwupinowe komputerowe wtyczki - swego czasu tylko doklejałem kawałek płytki kompozytowej, aby nie pomylić plusa z minusem. W swoich graupnerach zmieniłem standard wtyczki i mam taką, o którą pytasz ze starego oryginalnego pakietu. Jeśli interesuje Cię używana, to napisz na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.