Jump to content

Wtyczka Graupner TX - gdzie dostać tego dziwoląga?

darzur

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Właśnie przyszedł do mnie nowy pakiet LiFe do mojego nadajnika (Graupner XS-6) i spotkała mnie niemiła niespodzianka - nie da się tego razem spiąć. Przeszukałem wiele sklepów, ale pasującej wtyczki nie znalazłem. Czy ktoś ma może jakieś namiary gdzie można to dostać?? Poniżej zdjęcie wtyczki żeby było wiadomo o czym mowa.

Dołączona grafika

Ja coś podobnego wyciągnąłem z "komputra"

Niestety w "komputrze" nie widać nic co by pasowało. Mógłbym rozkręcić nadajnik i przylutować jakiś standard, ale nie chcę tracić gwarancji bo dopiero go kupiłem. Aż dziw, że do dość popularnych w Polsce aparatur (MXy też tego używają) nie można znaleźć tak podstawowej dupereli...

Aż dziw, że do dość popularnych w Polsce aparatur (MXy też tego używają) nie można znaleźć tak podstawowej dupereli...

Tez kiedyś szukałem . Znalazłem w swoim własnym sklepie ( najciemniej pod latarnią...)

Te wtyki były stosowane też w kilku rodzajach baterii do telefonów stacjonarnych - zasilanie słuchawki . Spróbuj poszukać w tym kierunku

No nic, dzięki panowie. Wygląda na to, że normalnie w sklepie modelarskim tego nie dostanę i muszę kombinować. Nie pierwszy i nie ostatni raz. ;)

P.S. Ze starego pakietu nie przelutuję bo go nie mam..:)

Pasować powinny standardowe dwupinowe komputerowe wtyczki - swego czasu tylko doklejałem kawałek płytki kompozytowej, aby nie pomylić plusa z minusem.

W swoich graupnerach zmieniłem standard wtyczki i mam taką, o którą pytasz ze starego oryginalnego pakietu.

Jeśli interesuje Cię używana, to napisz na PW

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.