leszek_c Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 To jest pierwszy film z dzisiejszego dnia. Po ostatniej zgubie smigla, zamontowalem swoj zapasowy, ale nie mialem tej przekletej gumki, a Go Pro juz byl w domu. Wiec zastosowalem pomysl który mi poradzil kolega cimek czyli wzialem oring z prezerwatywy;) Niestety slabo ja zaplątłem i jak widać na filmie zgubiłem ją i śmiglo przy próbie startu. Dobrze, że miałęm ze sobą jeszcze jedną Nożyczki i heja. W końcu pierwszy raz poczułem przyjemność z zastosowania "gumy", hehe. Potem dorzucę z dzisiejszego wieczoru następny film. Dodam jeszcze, że przy porannym lataniu latałem AXNem jakbym latał z jajkiem:) i przy lądowaniu, gdzie się starałem nie wyszło mi i straciłem poziomy statecznik:) Naprawa i na wieczór znowu wystartowałem. O to film: Rozdzielczość nagrywania: 720p @ 60fps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Widzisz Jednak "guma" nie taka zła jak by nie patrzeć! Coś pieknego ,teraz Tylko fpv i w górę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_cbr Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Świetny film,super kamera,może i ja się kiedyś skuszę na ten sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek78 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Jak masz zamontowaną kamerę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_c Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Widzisz Jednak "guma" nie taka zła jak by nie patrzeć! Coś pieknego ,teraz Tylko fpv i w górę! No nie taka zła, ale bałem sie wchodzić na wysokie obroty bo bym mógł się ze śmigłem pożegnać Świetny film,super kamera,może i ja się kiedyś skuszę na ten sprzęt. Powiem Ci kolego Zbyszku, ze jakosc filmu jest super i to jak sie oglada czysty plik prosto z kamery no po prostu miodzio. A nagrywalem w 720p, movie meake troche skompresowal i youtube tez. Tutaj Click wrzucilem ten sam film na vimeo. Zbuszku o to zdjęcie kamery zamontowanej. Na chybił trafił jak ją posadziłem tak trafiłem, że świetnie model był wyważony. Podstawka jest przyklejona na tasmie 3M dodatkowo użyłem taśmy zbrojonej i owinałem w około podstawki do kadłubu. Trzyma się jak złoto:) Parę zdjęć kamerą z lotu: Więcej zdjęć pod tym adresem: http://www.crafts4u.eu/mb/axn/ I jeszcze filmik prawie 15 minutowy z wczorajszego wieczornego latania: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=3-7_dRemn5s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek78 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Dziękuję za zdjęcia, właśnie zastanawiam się nad zakupem GO PRO ale z myślą o zastosowaniu w większym modelu. Widzę jednak że i AXN świetnie sobie z nią radzi a bałem się że nie udźwignie tego ciężaru. Film i zdjęcia super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_c Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Ja juz zaczynam zbierac kase na Radiana no i na sprzet FPV. pewnie minie nastepny rok ale warto. Zbyszku co do ciezaru kamerki to sie nie balem, wczesnie wsadzalem swoj aparat fotograficzny, ktory byl o ok 34 gramy ciezszy niz Go pro. Polecial jak bocian na wyprawe do cieplych krajów, prosto i wysoko:) Dlatego nie balem sie o ciezar, bardziej o aerodynamike. Ale bez wiekszych problemow. Nie moge wzbic sie jeszcze wysoko, bo nie moglem uzyc wiecej mocy silnika niz do polowy. Prop saver mam zrobiony z prezerwatywy i poki nie dostane oryginalnych gumek boje sie go rozkrecac na maksa. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 leszek_c, Fajne filmiki, coraz bardziej napalam się na Go Pro Sprzęt jaki posiadasz to Hero ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_c Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 leszek_c, Fajne filmiki, coraz bardziej napalam się na Go Pro Sprzęt jaki posiadasz to Hero ? Tak: http://gopro.com/cameras/hd-motorsports-hero-camera/ Dokladnie taka sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MROX Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Fajnie lata, ładnie się stabilizuje. Ile waży GoPro jeżeli można spytać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek78 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Producent podaje: Size & Weight Dimensions (H x W x D): 1.6” x 2.4” x 1.2” (42mm x 60mm x 30mm) Weight: 3.3oz (94g) incl. battery, 5.9oz (167g) incl. housing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_c Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Poprawka: W obudowie, ale bez stopki kamera i bateria wazy 166 gram. 98 gram sama kamera z bateria. 96 gram z bateria ale po wyjeciu karty pamieci:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_cbr Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Fajnie lata, ładnie się stabilizuje. Ile waży GoPro jeżeli można spytać ? Z tego co prześledziłem w sieci,to chyba jedyna kamera,w przypadku której możemy mówić o stabilizacji obrazu.Kamera o tych gabarytach oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Piękne tereny, gdzie to ? Chyba nie PL ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_c Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Na granicy Anglii z Walią. Kliknij na LINK Ten film był zrobiony w miejscowości Severn Beach i głównie tam latam. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_c Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Dorzuce film z wczorajszego latania. Fajnie widac jak Go Pro ma szeroki kat widzenia, widac jak lotki pracuja. Pozdrawiam http://www.youtube.com/watch?v=fXTGrm6wmvM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.