leszek_c Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 To jest pierwszy film z dzisiejszego dnia. Po ostatniej zgubie smigla, zamontowalem swoj zapasowy, ale nie mialem tej przekletej gumki, a Go Pro juz byl w domu. Wiec zastosowalem pomysl który mi poradzil kolega cimek czyli wzialem oring z prezerwatywy;) Niestety slabo ja zaplątłem i jak widać na filmie zgubiłem ją i śmiglo przy próbie startu. Dobrze, że miałęm ze sobą jeszcze jedną Nożyczki i heja. W końcu pierwszy raz poczułem przyjemność z zastosowania "gumy", hehe. Potem dorzucę z dzisiejszego wieczoru następny film. Dodam jeszcze, że przy porannym lataniu latałem AXNem jakbym latał z jajkiem:) i przy lądowaniu, gdzie się starałem nie wyszło mi i straciłem poziomy statecznik:) Naprawa i na wieczór znowu wystartowałem. O to film: Rozdzielczość nagrywania: 720p @ 60fps
Cimek Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Widzisz Jednak "guma" nie taka zła jak by nie patrzeć! Coś pieknego ,teraz Tylko fpv i w górę!
marcin_cbr Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Świetny film,super kamera,może i ja się kiedyś skuszę na ten sprzęt.
leszek_c Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Widzisz Jednak "guma" nie taka zła jak by nie patrzeć! Coś pieknego ,teraz Tylko fpv i w górę! No nie taka zła, ale bałem sie wchodzić na wysokie obroty bo bym mógł się ze śmigłem pożegnać Świetny film,super kamera,może i ja się kiedyś skuszę na ten sprzęt. Powiem Ci kolego Zbyszku, ze jakosc filmu jest super i to jak sie oglada czysty plik prosto z kamery no po prostu miodzio. A nagrywalem w 720p, movie meake troche skompresowal i youtube tez. Tutaj Click wrzucilem ten sam film na vimeo. Zbuszku o to zdjęcie kamery zamontowanej. Na chybił trafił jak ją posadziłem tak trafiłem, że świetnie model był wyważony. Podstawka jest przyklejona na tasmie 3M dodatkowo użyłem taśmy zbrojonej i owinałem w około podstawki do kadłubu. Trzyma się jak złoto:) Parę zdjęć kamerą z lotu: Więcej zdjęć pod tym adresem: http://www.crafts4u.eu/mb/axn/ I jeszcze filmik prawie 15 minutowy z wczorajszego wieczornego latania: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=3-7_dRemn5s
zbyszek78 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Dziękuję za zdjęcia, właśnie zastanawiam się nad zakupem GO PRO ale z myślą o zastosowaniu w większym modelu. Widzę jednak że i AXN świetnie sobie z nią radzi a bałem się że nie udźwignie tego ciężaru. Film i zdjęcia super.
leszek_c Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Ja juz zaczynam zbierac kase na Radiana no i na sprzet FPV. pewnie minie nastepny rok ale warto. Zbyszku co do ciezaru kamerki to sie nie balem, wczesnie wsadzalem swoj aparat fotograficzny, ktory byl o ok 34 gramy ciezszy niz Go pro. Polecial jak bocian na wyprawe do cieplych krajów, prosto i wysoko:) Dlatego nie balem sie o ciezar, bardziej o aerodynamike. Ale bez wiekszych problemow. Nie moge wzbic sie jeszcze wysoko, bo nie moglem uzyc wiecej mocy silnika niz do polowy. Prop saver mam zrobiony z prezerwatywy i poki nie dostane oryginalnych gumek boje sie go rozkrecac na maksa. Pozdro
koszkin Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 leszek_c, Fajne filmiki, coraz bardziej napalam się na Go Pro Sprzęt jaki posiadasz to Hero ?
leszek_c Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2011 leszek_c, Fajne filmiki, coraz bardziej napalam się na Go Pro Sprzęt jaki posiadasz to Hero ? Tak: http://gopro.com/cameras/hd-motorsports-hero-camera/ Dokladnie taka sama.
MROX Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Fajnie lata, ładnie się stabilizuje. Ile waży GoPro jeżeli można spytać ?
zbyszek78 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Producent podaje: Size & Weight Dimensions (H x W x D): 1.6” x 2.4” x 1.2” (42mm x 60mm x 30mm) Weight: 3.3oz (94g) incl. battery, 5.9oz (167g) incl. housing
leszek_c Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Poprawka: W obudowie, ale bez stopki kamera i bateria wazy 166 gram. 98 gram sama kamera z bateria. 96 gram z bateria ale po wyjeciu karty pamieci:)
marcin_cbr Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Fajnie lata, ładnie się stabilizuje. Ile waży GoPro jeżeli można spytać ? Z tego co prześledziłem w sieci,to chyba jedyna kamera,w przypadku której możemy mówić o stabilizacji obrazu.Kamera o tych gabarytach oczywiście.
specyfick Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Piękne tereny, gdzie to ? Chyba nie PL ?
leszek_c Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Na granicy Anglii z Walią. Kliknij na LINK Ten film był zrobiony w miejscowości Severn Beach i głównie tam latam. Pozdrawiam
leszek_c Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Dorzuce film z wczorajszego latania. Fajnie widac jak Go Pro ma szeroki kat widzenia, widac jak lotki pracuja. Pozdrawiam http://www.youtube.com/watch?v=fXTGrm6wmvM
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.