Jump to content

Go Pro na pokladzie mego AXNa

leszek_c

Recommended Posts

To jest pierwszy film z dzisiejszego dnia. Po ostatniej zgubie smigla, zamontowalem swoj zapasowy, ale nie mialem tej przekletej gumki, a Go Pro juz byl w domu. Wiec zastosowalem pomysl który mi poradzil kolega cimek czyli wzialem oring z prezerwatywy;) Niestety slabo ja zaplątłem i jak widać na filmie zgubiłem ją i śmiglo przy próbie startu. Dobrze, że miałęm ze sobą jeszcze jedną:) Nożyczki i heja. W końcu pierwszy raz poczułem przyjemność z zastosowania "gumy", hehe. Potem dorzucę z dzisiejszego wieczoru następny film. Dodam jeszcze, że przy porannym lataniu latałem AXNem jakbym latał z jajkiem:) i przy lądowaniu, gdzie się starałem nie wyszło mi i straciłem poziomy statecznik:) Naprawa i na wieczór znowu wystartowałem.

O to film: Rozdzielczość nagrywania: 720p @ 60fps

Widzisz :) Jednak "guma" nie taka zła jak by nie patrzeć! Coś pieknego ,teraz Tylko fpv i w górę! :)

No nie taka zła, ale bałem sie wchodzić na wysokie obroty bo bym mógł się ze śmigłem pożegnać;)

Świetny film,super kamera,może i ja się kiedyś skuszę na ten sprzęt.

Powiem Ci kolego Zbyszku, ze jakosc filmu jest super i to jak sie oglada czysty plik prosto z kamery no po prostu miodzio. A nagrywalem w 720p, movie meake troche skompresowal i youtube tez. Tutaj Click wrzucilem ten sam film na vimeo.

Zbuszku o to zdjęcie kamery zamontowanej. Na chybił trafił jak ją posadziłem tak trafiłem, że świetnie model był wyważony.:) Podstawka jest przyklejona na tasmie 3M dodatkowo użyłem taśmy zbrojonej i owinałem w około podstawki do kadłubu. Trzyma się jak złoto:)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Parę zdjęć kamerą z lotu:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Więcej zdjęć pod tym adresem: http://www.crafts4u.eu/mb/axn/

I jeszcze filmik prawie 15 minutowy z wczorajszego wieczornego latania:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=3-7_dRemn5s

Dziękuję za zdjęcia, właśnie zastanawiam się nad zakupem GO PRO ale z myślą o zastosowaniu w większym modelu. Widzę jednak że i AXN świetnie sobie z nią radzi a bałem się że nie udźwignie tego ciężaru.

Film i zdjęcia super.

Ja juz zaczynam zbierac kase na Radiana no i na sprzet FPV. pewnie minie nastepny rok ale warto.

Zbyszku co do ciezaru kamerki to sie nie balem, wczesnie wsadzalem swoj aparat fotograficzny, ktory byl o ok 34 gramy ciezszy niz Go pro. Polecial jak bocian na wyprawe do cieplych krajów, prosto i wysoko:) Dlatego nie balem sie o ciezar, bardziej o aerodynamike. Ale bez wiekszych problemow. Nie moge wzbic sie jeszcze wysoko, bo nie moglem uzyc wiecej mocy silnika niz do polowy. Prop saver mam zrobiony z prezerwatywy i poki nie dostane oryginalnych gumek boje sie go rozkrecac na maksa. Pozdro

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.