Gość horn3t Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Ja jak na razie do zmiany czasu na letni to mam tylko wolne niedziele z rana i to też nie zawsze, do tego muszą być jeszcze warunki pogodowe odpowiednie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Zamówiłem u proboszcza w Unisławiu pogodę SŁONECZNIE-BEZCHMURNIE +wiater bedzie: ŚRODA-CZWARTEK-PIATEK...Jaccy1 , jak znam życie nie odpuści ...czy ktoś planuje loty ? / czwartek Starogród / Czwartek jest ok. Trzeba odwiedzić Starogród Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Kto rano wstaje temu ... dane jest polatać. D... nie urywa ale na podstawowe akrobacje starcza jak te krzaki szybko rosną Yeti atakuje Dziękujemy a to co to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 a to co to? Ciało. Z moimi modelami to już tak jest, że: albo jeżdżą w czarnym worku, albo w kartonie w kształcie trumny, teraz przyszła pora na leżakowanie w pozycji "na ciało" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Dzisiaj Janek, Maciej i ja z Dorotą pojechaliśmy do Unisławia. W Unisławiu było tłoczno bo byli Ci co inaczej latają. Warunki dla nas były dobre i wykorzystaliśmy je Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Latać w Unisławiu lub Starogrodzie to dla mnie wielka radośc . Jak zwykle byłem na plebani załatwić wiater był szkolny-rekraacyjny - tłoczno na niebie. MYSTIC dziś uczył latać szmaciarzy...obylo się na strachu glajciarza , nerwowce- model zgubil tyko kabinkę-mocny jest mystic / Jacku dzięki za pomoc w poszukiwaniu jak odjechaliście jeszcze szukalem bezskutecznie . SUPER LATANKO... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Janie - ciesz sie że trafiłeś na nienerwowego glajciarza. W przeciwnym razie on by Cie poprzeciągał przez policję i takie tam inne. Niestety to my MUSIMY uważać na glajciarzy. Bez względu na jakiekolwiek ustalenia. Przy konfrontacji prawnej modelarz jest na przegranej pozycji. A wlatywanie w glajt jest karygodne i stanowi zagrożenie życia ludzkiego. Nie ma sie czym chwalić Ale fakt, faktem że kultura lotu i nie przeszkadzanie modelarzom, była by bardzo mile widziana. Ja wczoraj latałem na Ranie w Czechach i ichni padaczkarze (to po naszemu glajciarze) byli jacyś kulturalni i kumaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Jurku...! Przed lataniem w Unisławiu przywitałem się z grupa glajciarzy i uzgodniłem z kier. i intruktorem lotów ,że modelarze lataja po lewo k. wąwozu by sobie nie przeszkadzać i dla bezpieczeństwa Glajciarze latali jak chcieli "RÓBTA CO CHCETA" wkraczali na modelarskie terytorium - ba tak startowali ,ze o mało nie dostaliśmy z buta...w łeb..Potem robiliśy przerwy= raz szmaciarze =potem my i to było skuteczne.. ale było sympatycznie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Janku. To Cie niestety nie usprawiedliwia. Cham nie cham, ale nie mozna go narażać na poważny wypadek lub nawet smierć. Lepiej nie latać. Mnie tez tacy irytują. Ale mówi sie trudno Im tak łatwo sie nie startuje i nie lata. Szczegolnie gdy sie uczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Kierownik na KLIFIE...ma skuteczne na to LIKARSTWO=PROCA... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Lepsi glajciarze niż pseudo krosiarze na zboczu, bo i takich ci u nas nie brakuje.. Z tymi pierwszymi da się pogadać a do tych drugich bym walił z kałacha jakby tylko było można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 No na szczęście nic sie nie stało. Ale chwalić sie nie ma czym. Tylko tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Lubię polatać u "KRZYŻAKÓW"...jest bardzo sympatycznie - glajciarze równiez po lotach wszyscy sie pozegnali z uśmiechem było OK... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Bardzo mi miło Janku, że chwalisz nasze Wiślane Klify. Plan w pracy mam tak ustawiony, aby w środę w dzień polatać w Starogrodzie . Wszystkie modele przygotowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Oczekuję przyjazdu kolegi z Austrii f3f bedziemy chcieli polatać o mnie i na Wybrzeżu jak zagra wiatr u Ciebie...nowy model masz spasowany..? Napisz jakie wrażenia po pierwszych oblotach jestem ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Wszystko spasowane i przygotowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 baterflaj i kompesacja ustawiona..? jak Ok to jesteś wielki..faktycznie w środę u Ciebie dmucha...ja polatam w sobotę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Unisław - środa, pogoda sprzyja d**y nie urywało ale dało się pobimbać pod wieczór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 I mini dodatek http://www.youtube.com/watch?v=jh83GHWaPr0&list=UUh4zPzsPB-LzINkJ1MVEssQ&feature=share Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Dziś Unisław zalatany dwa razy. W południe i po pracy . W południe wiało ładnie, ale z porywami za to wieczorem mocniej i równo. Fotki z wieczornego latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.