mackos Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Witam . Jesienią zeszłego roku rozbiłem świetnie latający model Giles G 202 1,8m . Nie wiem jakiego był producenta ponieważ dostałem go od kolegi który dostał go od kolegi w worku na śmieci . Wyremontowałem go i latał pięknie aż się nie spotkał z ziemią ( dwa dni poszukiwań) .Postanowiłem że go zbuduje od nowa na podstawie szczątków odtworzyłem wymiary zrobiłem projekt i zabrałem się do pracy. Założenie : Rozpiętość 1820mm Waga 3800-4500g Napęd 2-T 108 ASP śmigło 16/8" Konstrukcja sklejkowo balsowa ,owiewka silnika laminat ,kabina tłoczone pcv Posiadam pierwsze foto ale z uwagi na pierwsze kroki na forum niewiem jak je wrzucić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Posiadam pierwsze foto ale z uwagi na pierwsze kroki na forum niewiem jak je wrzucić http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=409 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackos Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Skrzydła powycinane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackos Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackos Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Obserwuję temat i zapytam: robiłeś jakieś rysunki z rozbitego modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackos Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackos Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackos Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zrobiłem kilka przed rozbiciem głównie z powodu remontu reszte zrobiłem już po mogłem mu się dogłębnie przyjżeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Jeżeli możesz to wstawiaj wszystkie zdjęcia w jednym poście, jeżeli wstawiasz wszystkie na raz. Tak już się przyjęło na forum :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 dogłębnie ^^ hihi Jasne, zabijcie mnie za offtop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackos Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Witam po przerwie . Skrzydła i lotki gotowe do oklejania .Z uwagi na rozpoczęty właśnie nowy sezon każdą wolną chwile spedzam w warsztacie za góra miesiąc model będzie gotowy . Reszta zdjęć z budowy skrzydeł Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Cóż mogę powiedzieć prócz tego że piękną robotę odstawiasz. Powodzenia w dalszej budowie, czekam z niecierpliwością na następne etapy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubak Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Witam jakiej gróbości balsy uzyłeś do bodowy skrzydeł :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Ja tam sie może i nie znam, ale te skrzydła to wyjdzie jedna wielka pokręcona lipa. Takie rzeczy skleja się na równej desce montażowej, z odpowiednio dobranymi listwami pod natarcie i spływ. Takie oklejanie taśmą tylko je pokręci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubak Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 jeżeli je skleił dobrym klejem to będą się trzymać :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackos Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Żebra i wszystki wzmocnienia wycięte są ze sklejki 3mm , dzwigary sosnowe ,natarcie balsa 15 mm, poszycie to balsa 1.5 mm ale powinienem użyć 2mm było by więcej ciała do szlifowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubak Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 a gdzie relacja z budowy kadłuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackos Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Witam. Oto dalsza część relacji z budowy . Kadłub i stery prawie gotowe do oklejania , kolejnym krokiem jest wykonanie formy do odbicia maski , kopyto już zrobiłem . Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi