Jump to content

GILES G 202 1,8m

mackos
 Share

Recommended Posts

Witam . Jesienią zeszłego roku rozbiłem świetnie latający model Giles G 202 1,8m . Nie wiem jakiego był producenta ponieważ dostałem go od kolegi który dostał go od kolegi w worku na śmieci . Wyremontowałem go i latał pięknie aż się nie spotkał z ziemią ( dwa dni poszukiwań) :D .Postanowiłem że go zbuduje od nowa na podstawie szczątków odtworzyłem wymiary zrobiłem projekt i zabrałem się do pracy.

Założenie :

Rozpiętość 1820mm

Waga 3800-4500g

Napęd 2-T 108 ASP śmigło 16/8"

Konstrukcja sklejkowo balsowa ,owiewka silnika laminat ,kabina tłoczone pcv

Posiadam pierwsze foto ale z uwagi na pierwsze kroki na forum niewiem jak je wrzucić

Witam po przerwie . Skrzydła i lotki gotowe do oklejania .Z uwagi na rozpoczęty właśnie nowy sezon każdą wolną chwile spedzam w warsztacie za góra miesiąc model będzie gotowy .

Reszta zdjęć z budowy skrzydeł

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Cóż mogę powiedzieć prócz tego że piękną robotę odstawiasz. Powodzenia w dalszej budowie, czekam z niecierpliwością na następne etapy.

Ja tam sie może i nie znam, ale te skrzydła to wyjdzie jedna wielka pokręcona lipa. Takie rzeczy skleja się na równej desce montażowej, z odpowiednio dobranymi listwami pod natarcie i spływ. Takie oklejanie taśmą tylko je pokręci.

Żebra i wszystki wzmocnienia wycięte są ze sklejki 3mm , dzwigary sosnowe ,natarcie balsa 15 mm, poszycie to balsa 1.5 mm ale powinienem użyć 2mm było by więcej ciała do szlifowania

Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.