ppompka Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Mam pytanie. Jak można zapakować model do wysyłki w całości o rozpiętości i długości 800mm oraz wysokości 280mm. Oczywiscie tak, aby przetrwał wysyłkę Pocztą lub kurierem. Ma ktoś jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Bardzo duży karton z wypełnieniem gazetowo-styropianowym;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Tylko skąd aż taki duży katron, bo ten "od chipsów" się raczej nie nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 to złącz kilka kartonów, sklej taśmą i włóż w środek listwę jako usztywnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Ostatnio wysyłałem model wysokość paczki 1.7m szer. z 60cm. Taki: http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSpOfOe48nJD_N9yEv0sOwncb-u3sl72oSB8VpRxYQcd_Lnf_WZbw I kurierem doszedł bez szwanku (z tego co się dowiedziałem od kupującego) Łączone 3 kartony, wszystko owinięte taką mięciutką pianką pod panele i zalepione taśmą, wolne przestrzenie wypchane połamanym depronem i też tą pianką. Da sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 ja wysylalem tak extre 175cm x 80cm karton 8) poklejone kilka da się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy5 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zapytaj w sklepach AGD i "komputerowych". Czasem mają duże kartony po dostawach. Sklepy spożywcze raczej operują małymi kartonami. Widzę że jesteś z Augustowa, proponuję podejść do sklepu komputerowego "OPTINEX" na Jonkajtysa 4 i zapytać o taki karton. Możesz powołać się na mnie tj. Andrzeja Nieznańskiego z Grajewa, to może szybciej Ci pomogą. Jak nie będą mieli takiego to może tak jak koledzy podpowiadają skleisz z mniejszych. Dla usztywnienia, proponuję zwinąć rulony z odpowiednio przyciętych kawałków kartonu i ustawić pionowo w wolnych przestrzeniach. Tak zabezpieczona paczka będzie pancerna i nawet jak ktoś stanie to nie powinna się załamać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi