Jump to content

Jak można zapakować model w całości

ppompka
 Share

Recommended Posts

Mam pytanie. Jak można zapakować model do wysyłki w całości o rozpiętości i długości 800mm oraz wysokości 280mm. Oczywiscie tak, aby przetrwał wysyłkę Pocztą lub kurierem. Ma ktoś jakiś pomysł?

Ostatnio wysyłałem model wysokość paczki 1.7m szer. z 60cm.

Taki:

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSpOfOe48nJD_N9yEv0sOwncb-u3sl72oSB8VpRxYQcd_Lnf_WZbw

I kurierem doszedł bez szwanku (z tego co się dowiedziałem od kupującego) :)

Łączone 3 kartony, wszystko owinięte taką mięciutką pianką pod panele i zalepione taśmą, wolne przestrzenie wypchane połamanym depronem i też tą pianką.

Da sie :P

Zapytaj w sklepach AGD i "komputerowych". Czasem mają duże kartony po dostawach. Sklepy spożywcze raczej operują małymi kartonami. Widzę że jesteś z Augustowa, proponuję podejść do sklepu komputerowego "OPTINEX" na Jonkajtysa 4 i zapytać o taki karton. Możesz powołać się na mnie tj. Andrzeja Nieznańskiego z Grajewa, to może szybciej Ci pomogą. Jak nie będą mieli takiego to może tak jak koledzy podpowiadają skleisz z mniejszych.

Dla usztywnienia, proponuję zwinąć rulony z odpowiednio przyciętych kawałków kartonu i ustawić pionowo w wolnych przestrzeniach. Tak zabezpieczona paczka będzie pancerna i nawet jak ktoś stanie to nie powinna się załamać.

Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.