Skocz do zawartości

CX 450 - KDS Flymentor 3D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jakim sensie dobrze? Revers działa prawidłowo tzn. dam w lewo ogon idzie w prawo dam w prawo to ogon w lewo. Przy środkowym położeniu łopatki są prosto. Ustawiałem tak jak pokazane na warsztatach w strefie hobby.

Opublikowano

Tak silnik kręci się w dobrą stronę i revers żyra na 99% też jest ok - tzn jak ciągnę ogon do siebie to łopatki ustawiają się tak że wytwarzają ciąg w odwrotną stronę. Sprawdzałem z filmikami "warsztaty" na strefahobby.pl

Czy możesz mi odpowiedzieć na ten post:

http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=40092

Dodam jeszcze że jak trzymam heli w ręce to jak ustawiam czułość gyra z apki to ogon mi lata z lewej do prawej ale w dość dużym zakresie. Ustawiam tak żeby "kiwał" nim jak najmniej i dalej próbuje na ziemi ale i tak ciągle kręci się. Zmieniałem cały zakres gyra w apce i kręci się mniej lub bardziej w jedną bądź drugą stronę. próbowałem wytrymować ale też nic to nie dało. Myślę, że źle coś ustawiłem we Flymentorze - chociaż dziwne bo nawet na ustawieniach z jakimi do mnie przyszedł ogon ucieka. Głowica poziomuje się prawidłowo tylko ten ogon...

Opublikowano

witam

ustaw rewers rudd w flymentor'rze... (jego oprogramowaniu)

powinno pomóc

rafal

p.s.

rozumiem że serwo na belce masz dobrze ustawione?

DZIĘKI WIELKIE Pomogło (klikam "pomógł"):D Chciałem zmienić revers żyra już kilka prób temu ale nie wiedziałem, że to właśnie rudd i szukałem w programie HeliBar reversu oznaczonego jako gyro.

Z ogonem jako tako ok kosztowało mnie to masę czasu, łopatki tylne i łopaty główne no ale wreszcie oderwałem się od ziemi :).

Teraz pojawił się kolejny problem i nie wiem, które ustawienia za to odpowiadają.

Może ktoś by mi przybliżył za co odpowiadają dane opcje. Zaznaczyłem na czerwono te których do końca nie rozumiem.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.