rafalgruszka Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 witam ustaw rewers rudd w flymentor'rze... (jego oprogramowaniu) powinno pomóc rafal p.s. rozumiem że serwo na belce masz dobrze ustawione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borik Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 W jakim sensie dobrze? Revers działa prawidłowo tzn. dam w lewo ogon idzie w prawo dam w prawo to ogon w lewo. Przy środkowym położeniu łopatki są prosto. Ustawiałem tak jak pokazane na warsztatach w strefie hobby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalgruszka Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 witam a rewers żyrka masz dobrze ustawiony?? rafal p.s. rozumiem że wirnik ogonowy kręci się w dobrą str. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borik Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Tak silnik kręci się w dobrą stronę i revers żyra na 99% też jest ok - tzn jak ciągnę ogon do siebie to łopatki ustawiają się tak że wytwarzają ciąg w odwrotną stronę. Sprawdzałem z filmikami "warsztaty" na strefahobby.pl Czy możesz mi odpowiedzieć na ten post: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=40092 Dodam jeszcze że jak trzymam heli w ręce to jak ustawiam czułość gyra z apki to ogon mi lata z lewej do prawej ale w dość dużym zakresie. Ustawiam tak żeby "kiwał" nim jak najmniej i dalej próbuje na ziemi ale i tak ciągle kręci się. Zmieniałem cały zakres gyra w apce i kręci się mniej lub bardziej w jedną bądź drugą stronę. próbowałem wytrymować ale też nic to nie dało. Myślę, że źle coś ustawiłem we Flymentorze - chociaż dziwne bo nawet na ustawieniach z jakimi do mnie przyszedł ogon ucieka. Głowica poziomuje się prawidłowo tylko ten ogon... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borik Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 witam ustaw rewers rudd w flymentor'rze... (jego oprogramowaniu) powinno pomóc rafal p.s. rozumiem że serwo na belce masz dobrze ustawione? DZIĘKI WIELKIE Pomogło (klikam "pomógł") Chciałem zmienić revers żyra już kilka prób temu ale nie wiedziałem, że to właśnie rudd i szukałem w programie HeliBar reversu oznaczonego jako gyro. Z ogonem jako tako ok kosztowało mnie to masę czasu, łopatki tylne i łopaty główne no ale wreszcie oderwałem się od ziemi . Teraz pojawił się kolejny problem i nie wiem, które ustawienia za to odpowiadają. Może ktoś by mi przybliżył za co odpowiadają dane opcje. Zaznaczyłem na czerwono te których do końca nie rozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi