ECO400 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Witam. Chciałbym zrobić sobie formę na śmigło 12x6 i robić je z węgla. Nie za bardzo wiem jak się za to zabrać. Na RCG widziałem kilka tematów ale linku z manualami już wygasły :roll: Gdyby ktoś miał dostęp do jakiejś instrukcji (najlepiej z dużą ilością zdjęć) to byłbym niezmiernie wdzięczny Wesołych świąt :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidey Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Cześć, znalazłem kiedyś coś takiego: http://www.larsd.republika.pl/propeler.html http://members.cox.net/davidfee/PROPS.html Może się przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 ten pierwszy opis i się podoba, prosta i wygląda na to ze skuteczna metoda. Nie do końca rozumiem tylko jeden punkt: Otwór w piaście zalepiamy barwioną na czarno żywicą z kawałkami bawełny, łatwiej będzie można mocować śmigło na wał. Nie rób tego jeśli wcześniej zalepiłeś otwór taśmą.Chodzi o to żeby nie zalaminować otworu na oś silnika :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Pierwszy link to chyba opis jak zrobić odbitkę(część formy negatywowej?) przedniej części śmigła, a nie jak zrobić śmigło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 chyba jednak to jest śmigło, bo na innych zdjęciach też widziałem taką "odbitkę" zamontowaną w modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 A do czego potrzebujesz takie smiglo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Pierwszy link to sposob na smigla lekkie do modeli halowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Na forum Alexa (alexrc.com) zdaje się że Rysiu robił śmigła. Musiałbyś poszukać bo dawno to było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Witam, ja robie takie śmigła... 12" na 6" Waga koło 30g http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5407 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Chce robić sobie śmigła do kopterów. silniki wolnoobrotowe 750-900kV odbitki chciałbym robić z śmigieł APC KRUUP jaką metodę stosujesz do robienia swoich śmigieł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 jak bede miał wiecej czasu to zrobie pare zdjeć formy. oczywiście najpierw musisz mieć jakies oryginalne śmigło czy łopate która posłuzy za kopyto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 jak bede miał wiecej czasu to zrobie pare zdjeć formy. oczywiście najpierw musisz mieć jakies oryginalne śmigło czy łopate która posłuzy za kopyto. ok, dzięki tak jak wspominałem chciałbym zrobić forme ze śmigła APC sf. Zastanawiam się tylko czy to wypali bo śmigła typu sf są cieniutkie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Generalnie ja zrobisz z APC do spaliny wyjdzie Ci albo tak samo wagowo Albo nawet mniej, przy dużo wiekszej wytrzymałości, Robiłem Z APC 12/7 wązyło 17g i jest naprawde mocne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Generalnie ja zrobisz z APC do spaliny wyjdzie Ci albo tak samo wagowo Albo nawet mniej, przy dużo wiekszej wytrzymałościmi chodzi o robienie tych śmigieł: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 A po co chcesz robic tego rodzaju śmigła weglowe?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Chce robić sobie śmigła do kopterów. silniki wolnoobrotowe 750-900kV odbitki chciałbym robić z śmigieł APC Napisał, że do kopterów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi