Skocz do zawartości

Problem z silnikiem GE A2208/14T 1450KV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Parę tygodni temu zakupiłem silnik GE A2208/14T 1450KV na abc-rc.pl.

Do silnika miał być dodany prop saver. Od samego początku wydawał mi się on nieco dziwny... potem się okazało, że to piasta stała :crazy: :ass:

Ale no dobra mniejsza... może być stała!

Teraz podłączyłem silnik do akuu i regulatora...

Porażka...

Silnik zamiast ładnie się kręcić, jakby się ksztusił :( i się nagrzewa :?

Podrzucam link do filmiku wykonanego na szybko....

Co może być nie tak?

Opublikowano

Popatrz Amigo czy któryś z przewodów nie jest przypadkiem oderwany od uzwojenia w silniku. Też mi coś takiego się stworzyło i okazało się że jedna faza się oderwała.

Opublikowano

Silnik po prostu nie ma jednej fazy. Na początku sprawdź połączenie silnik-regulator czy nie ma zimnych lutów, najlepiej rozlutuj, kablelki z silnika dokładnie oczyść z emalii następnie polutuj na nowo. Jeżeli nie pomoże to zobacz czy nie są gdzieś przerwane kabelki od silnika. A jeżeli nadal nie pomoże, zostaje przewijanie silnika :D

Opublikowano

Przyznam się szczerze, że silnik nie został przylutowany do regulatora :oops:

Przykleiłem go tylko na taśmę izolacyjną by sprawdzić czy działa.

Zrobię, tak jak napisałeś Kamil i zobaczę co z tego będzie i mam gigantyczną nadzieję, że to pomoże :mrgreen:

EDIT!

GRA I BUCZY! Dzięki bardzo! :*

Opublikowano

jeżeli chcesz połączyć tak na chwile i sprawdzić czy działa to dawniej używałem kostek elektrycznych. Ale do modelu ich nie polecam bo mogą się rozkręcić podczas lotu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.