konrad 29 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Witam sprawa dotyczy silnika samochodowego RB TM 728. Silnik ten posiadam juz od jakiegoś czasu , niedawno wymieniłem tuleję cylindra tłok i korbowód . Dotarłem i wszystko było ok aż do momentu kiedy po przerwie zimowej znowu go odpaliłem . Po dodaniu gazu lubi sobie strzelić w tłumnik , próbowałem regulacji ale to nic nie daje, a dzisiaj pracując normalnie nagle odbił i zaczął krecić w drugą strone . Co może być przyczyną ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxxx Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zbyt wczesny zaplon miesznki,prawdopodobnie za ciepla swieca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad 29 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 świeca to RB 6 na jaką proponujesz wymienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 przy obecnej pogodzie i tej pojemności silnika Na rossi r4, 6 z rb to standard czyli będzie świecą letnia bądź ciepłą zależy co u nich oznacza standard, za bardzo już nie pamiętam ponad rok nie siedzę w autkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi