konrad 29 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Witam sprawa dotyczy silnika samochodowego RB TM 728. Silnik ten posiadam juz od jakiegoś czasu , niedawno wymieniłem tuleję cylindra tłok i korbowód . Dotarłem i wszystko było ok aż do momentu kiedy po przerwie zimowej znowu go odpaliłem . Po dodaniu gazu lubi sobie strzelić w tłumnik , próbowałem regulacji ale to nic nie daje, a dzisiaj pracując normalnie nagle odbił i zaczął krecić w drugą strone . Co może być przyczyną ?
tomasxxx Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zbyt wczesny zaplon miesznki,prawdopodobnie za ciepla swieca
konrad 29 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2011 świeca to RB 6 na jaką proponujesz wymienić
solainer Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 przy obecnej pogodzie i tej pojemności silnika Na rossi r4, 6 z rb to standard czyli będzie świecą letnia bądź ciepłą zależy co u nich oznacza standard, za bardzo już nie pamiętam ponad rok nie siedzę w autkach.
Rekomendowane odpowiedzi