konrad 29 Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Witam sprawa dotyczy silnika samochodowego RB TM 728. Silnik ten posiadam juz od jakiegoś czasu , niedawno wymieniłem tuleję cylindra tłok i korbowód . Dotarłem i wszystko było ok aż do momentu kiedy po przerwie zimowej znowu go odpaliłem . Po dodaniu gazu lubi sobie strzelić w tłumnik , próbowałem regulacji ale to nic nie daje, a dzisiaj pracując normalnie nagle odbił i zaczął krecić w drugą strone . Co może być przyczyną ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasxxx Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Zbyt wczesny zaplon miesznki,prawdopodobnie za ciepla swieca Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad 29 Posted April 26, 2011 Author Share Posted April 26, 2011 świeca to RB 6 na jaką proponujesz wymienić Link to comment Share on other sites More sharing options...
solainer Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 przy obecnej pogodzie i tej pojemności silnika Na rossi r4, 6 z rb to standard czyli będzie świecą letnia bądź ciepłą zależy co u nich oznacza standard, za bardzo już nie pamiętam ponad rok nie siedzę w autkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts