Skocz do zawartości

ASP 6,5cm3 dziwne zachowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odpalając silnik do góry cylindrem silnik podczas przechodzenia z wolnych obrotów na wysokie kaszlał, a czasami gasł. Wszelkie regulacje nic nie pomogły. Po odwróceniu silnika cylindrem do dołu i małej regulacji śrubą od wolnych obrotów silnik pracuje bez zarzutów. Czy może tu mieć wpływ zastosowana świeca? Dodam tylko, że mam założoną świecę A3 O.S. Max.

Opublikowano

w moim ST40 jeszcze produkcji "właściwej" stosuje od zawsze świece A3 i nawet po zimowej przerwie pali bez problemu.

Luki masz podłączone ciśnienie do zbiornika?

pozdrowionka

Opublikowano

Tak ciśnienie mam podłączone. Teraz nawet gdy silnik odwrócony jest cylindrem do dołu, po odpaleniu z tłumika lekko pluje olejem, a silnik i tak gaśnie jak gdyby się przegrzewał. Nie wiem czemu paliwo po przejściu przez iglicę strasznie się spienia. Może to wina paliwa. Latam na Model Technics Bekra 10%nitro, 18% oleju.

Szanowny kolego Instruktor. Powiedz mi czy jak silnik pracuje do dołu cylindrem i na wolnych obrotach go zalewa, to tę śrubkę która jest w środku tego popychacza do otwierania gardzieli należy wkręcić czy odkręcić?

Opublikowano

Normalny to objaw, że jeśli tłok jest w górnym położeniu to silnik w 1/4 obrotu ma luzy i słychać pukanie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.