leszko1 Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 jak ustawić wychylenia lotek na przełączniku w latającym skrzydle mam apke turnigy 9x Rozchodzi mi się o to ze jak przełączę przełącznik to automatyczne wychylenia same mi się zwiększają bez ruszania drążka :ble: coś na zasadzie hamulca :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 A po co przełączasz ten przełącznik? Prawdopodobnie włączasz jakiś mikser - D/R, Expo. Klapolotki etc. Zapewne masz źle ustawione parametry na uruchamianym mikserze i tyle. Po prostu dojdź co włączasz i zmień ustawienia. Zajrzyj do instrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Jak wybierzesz w menu opcję DR/Expo to masz tam do wyboru kanał (Ciebie interesuje AIL). Następnie będziesz miał stan przełącznika (ON/OFF) - oczywiście w zależności od wybranego kanału będzie to odpowiedni do niego przełącznik, do lotek jest ten po prawej stronie z przodu podpisany DR AIL. Teraz dla każdej pozycji przełącznika patrzysz jakie masz ustawione procentowo wychylenia lotek. Najprawdopodobniej w tej chwili masz ustawione większe wychylenia dla stanu OFF (przełącznik od siebie), niż dla stanu ON. Ustawia się to według własnego upodobania i wygody, chodzi o to, żeby mieć możliwość łatwego ograniczenia wychyleń w trakcie lotu (żeby model był mniej nerwowy) a jednocześnie w pewnych sytuacjach mieć dostępne pełne wychylenia = większa skuteczność sterów. Zmiana ustawienia jest od razu widoczna, więc można w prosty sposób zobaczyć jaki będzie efekt konkretnego ustawienia (przytrzymujesz wychylony drążek lotek i jednocześnie przyciskiem zmieniasz zakres wychylenia, lotki powinny na bieżąco reagować zmianą wychylenia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszko1 Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 OK to działa dziękuje za szybkie odpowiedzi zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi