Ładziak Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 alchemique, dzięki za info. Zawsze myślałem, że to to samo albo prawie to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil ukf Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 ale elapor rowniez zachowuje elastycznosc i nie lamie sie tak latwo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 Pare fotek pomalowanego modelu: Dioda od Lipo-Savera: Ostateczna waga z pakietem FP 2170 3s to 955g, czyli wg mnie dobrze. Jesli jutro pogoda dopisze to bedzie latane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GL Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Dorobiłem się wkońcu przyrządów pomiarowych (WattMeter i obrotomierz), mogę więc trochę uzupełnić dane o zastosowanym w moim modelu napędzie: silnik DUALSKY XM3536CA-8T Outrunner śmigło APC-E 12x6 akumulator 3s1p KOKAM 2100 mAh 30C regulator 3F DYNAM 45A prąd maksymalny (model trzymany w miejscu) - 30A maksymalna pobierana moc - 300W maksymalne obroty (model trzymany w miejscu) - 7600 obr/min Pomiary dokonane przy maksymalnie naładowanym akumulatorze. Wyniki te zgrubsza pokrywają się z wyliczeniami Motocalca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Elapor - to materiał na bazie polistyrenu, EPP - inacz, ekstradurowany polipropylen, czyli spieniony woreczek nylonowy. Różnica jak pomiędzy reklamówką i styropianem... Pozdrawiam - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GL Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Poawaryjny raport z długotrwałej eksploatacji Na początku tego roku mój Acromaster został nieco ulepszony. Dostał silnik Turnigy TR 35-42D 1000kv, regulator (tym razem z wbudowanym BEC) Robbe BL-CONTROL ROXXY 950-6 śmigło APC E-12/6 zamiennie APC E-13/6,5 Po tych modyfikacjach osiągi trochę lepsze, a szczególnie z tym większym śmigłem, ale niestety czas lotu trochę mniejszy. Nie liczę dokładnie ilości lotów, ale że jest to nasz podstawowy model, to będzie już tego koło 200. Tak po połowie na każdym napędzie. Pakiety 3 szt od początku te same już słabną i zamiast 2100mAh to jakieś 1800 mają obecnie. Kraks niewiele i tylko w miarę delikatne, naprawy sprowadzały się do wymiany śmigła (chyba 4 szt uległy połamaniu) i napraw podwozia. Wczoraj przed ostatnim planowanym na ten dzień lotem, żartowaliśmy, że model powinien przejść przegląd generalny. No i koledzy wykrakali. Podczas lotu odłamała się oś silnika i razem ze śmigłem i kołpaczkiem udała się na skróty w trawę, samolot pewnie prowadzony przez syna poprawnie wylądował bez innych uszkodzeń. Okazało się, że oś (średnica 4mm) pękła w miejscu gdzie miała nacięty rowek pod zawleczkę pierścieniową. Nową ośkę już zrobiłem z takiej która była prowadzeniem głowicy napędu FD 5i1/4cala. Zobaczymy jak będzie dalej, bo pobieżny przegląd takich usterek nie ujawnia, a na szczegółowy to nie mam odpowiednich uprawnień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macek Opublikowano 2 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Heyah.Jestem zainteresowany kupnem tego modelu,czy polecacie go ? Posiadam silnik Dualsky XM3530CA - 14 . Jestem Ciekaw wad i zalet modelu.Mam ochote na niego :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert73 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Jakie polecacie pakiety do tego modelu obecnie mam silnik turnigy 35-36 1100 w przyszłości może założę turnigy sk 35-42 1000 obecnie latałem na pakietach turnigy 3s 1800 ale trochę za krótko waham się miedzy pakietami 2200 turnigy a 2650 pierwszy waży 185g a drugi 225g.Mam dylemat nie chcę zrobić latającej cegły z modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Jesli nie chcesz zrobic latajacej cegl z modelu to po prostu kup wiecej pakietow takich jakie masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert73 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Niestety na pakiecie 1800 długość lotu wynosi w moim przypadku 5min jak dla mnie trochę za krótko nie zdążę się rozgrzać a muszę już lądować ciekawy jestem opinii co mają ten model jakie wkładają pakiety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Ja mialem silnik 100g , pakiety 2200mah i serwa hs65. Latalo sie swietnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal0405 Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Ja wlasnie kupilem sobie ten model i jestem po 2 lotach z pakietami 2200mah i mysle ze jest ok musze tylko dobrze ustawic sc. Smigielko mam 10/7 i tez daje rade ale czekam na 11/5,5 takie jest proponowane w instrukcji i zobacze jak to bedzie latac. Mam pytanie co do mocowania skrzydel, po wcisnieciu maja niewielki luz u was tez tak jest?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 zdefiniuj pojecie lekki luz, u mnie sa na solidny wcisk, nic sie nie przemieszcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Ja u siebie wkleiłem po kawałku (ok.3-4cm) rzepa na dwie połówki skrzydeł i mam spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal0405 Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 zdefiniuj pojecie lekki luz, u mnie sa na solidny wcisk, nic sie nie przemieszcza tz wychodzi mi prawa polowa skrzydla na okolo 3 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal0405 Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Czarek ,dobry pomysl chyba tez tak zrobie. Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macio_Ż Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 witam z racji ze ostatnio latajac wujek pstryknal pare fot to wstawiam.Jezeli kogos zainetresuje to o modelu moge powiedziec ze jest naprawde dobrym samolocikiem do ostrego latania jak i do "posmigania" rekreacynie kolo domu.Polecam kazdemu kto chce latac beztresowo .J jeszcze podam wyposazenie uzyte w modelu: -silnik ROBBE BL-Outrunner Roxxy 3535/16 -reg. TGY PLUSH 40A -serwa Turnigy MG90S Metal Gear Servo 1.8kg / 13.4g / 0.10sec -aku. rihno 2150mAh 25C 3S Na takim wyposazeniu modelik lata bardzo fajnie i wazy tez nie najgorzej bo cos 970 gram nie pamietam dokladnie. I jeszcze pare fotek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.