Luka Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Witam, przymierzam się do kupna jakiegoś tunelowca. Zależy mi żeby był szybki, ok. 140 km/h. Wcześniej latałem tylko spaliniakami, ale potrzebuję czegoś do latania co mogę zabrać na wakacje bez większych przeszkód. Mam na uwadze dwa modele. Który lepszy? F18 F16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Jeśli chce Pan latać szybko i nie jest Pan początkującym to może taki F-16-Falcon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Jeśli już Łukasz latał spalinami, to raczej ma aparaturę i ta z zestawu jest nie potrzebna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 To będzie miał dwie :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Tylko po co płacić 400zł za aparaturę wartą może 70? Po co mieć 2 aparatury skoro mozna mieć jedną i dwoma kliknięciami zmienić w niej model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Ostatnio Twister Multiplexa poszedł cenowo mocno w dół :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Zależy mi żeby był szybki, ok. 140 km/hA może FunJet?Nie jest drogi a bardzo szybki :wink: - http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p1722,funjet-multiplex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Aparaturę mam swoją, więc nie potrzebuję kupować w zestawie. Co do latania, to jakimś wybitnym pilotem nie jestem, zwłaszcza po paru latach przerwy, ale myślę że ogarnę szybki model. Chciałem coś w granicach 1000 zł, żeby był wyposażony + jakieś dodatkowe ogniwo żebym było na czym latać. A co powiecie o modelach jakie dałem w linkach. Ma ktoś może jakieś zastrzeżenia co do właściwości lotnych tych modeli? Wziąłbym w ciemno tego f18, tylko nie chcę później żałować wyboru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 I jak, nikt nic nie doradzi? Ponawiam pytanie, i proszę o podpowiedź który z tych dwóch wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Reda Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 JA bym wziął F/A 18 Blue Angels.Ładniejszy,tańszy masz dodatkowo lipola a za tą kasę co zostanie dokupisz sobie spokojnie jeszcze jednego lipola. :wink: Rób jak chcesz - to tylko moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomnow95 Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Mam 3 modele tunelowe. Wziąłbym F16. Jakoś bardziej budzi moje zaufanie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Ja też bym wziął F16-stkę, ale ze względu na wektor ciągu 8) Widziałem jak typek latał chyba mirage z wektorem ciągu, harier nad ziemią, no prawie 3D Ten napęd może być ciekawym doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Ja też bym wziął F16-stkę, ale ze względu na wektor ciągu 8) Osobiście gdybym kupował jakiś model tego typu, to cecha o której napisał Noker, była by jedną z decydujących. Więc +1 głos na F-16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof7501 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Sam zastanawiam się nad czymś podobnym. Ale chciałbym coś jeszcze mniejszego i łatwiejszego do transportu niż F-16, o którym piszecie. Ponieważ raczej wolę bardziej tradycyjne samoloty - biorę pod uwagę taki model http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=8815 . http://www.robbe.de/mig-15-nano-jet-arf.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi