leszko1 Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Jak się robi test zasięgu? Na module z tyłu jest przycisk BIND / RANGE TEST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Wciskając ten przycisk zasięg zmniejsza się 100 krotnie. Ale z tą liczbą zmniejszenia zaraz sprawdzę. EDIT. Tak jak myślałem. Podczas trzymania przycisku na module w.cz. Zasięg zmniejsza się 100-krotnie. Czyli 15metrów zasięgu z wciśniętym przyciskiem odpowiada ok 1,5km zasięgu "rzeczywistego" Znalezione TU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszko1 Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 ale to trzeba mieć na widoku odbiornik czy gdzieś widać na wyświetlaczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Oceniasz zachowanie się modelu. Słabnący sygnał objawia się drganiem serw, nie wykonywaniem komend przez model itd. Odchodzisz 10m, lub odchodzi pomocnik - testujesz zasięg i wszystkie kanały. Działa - 5m w tył, powtórka - diała następne 5m i powtórka. I taka do momentu zauważenia oznak zaniku sygnału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Podłacz odbiornik + serwa + zasilanie, nastepnie postaw telefon , wykonaj połaczenie 3G (video rozmowe) i odejdz na te 15m i sprawdzaj jak to wyglada. Sam jestes w stanie to zrobic nie wielkim kosztem. telefon z video rozmową to dzis chyba standard. Ja tak ustawiam czujniki laserowe w pracy jak jestem sam na zmianie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi