Nebeb Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Kolego jak chcesz kupić Turnigy 9x to mogę ci podać nick i e-mail'a kolegi z forum u którego kupiłem: -Aparaturę Turnigy 9x -Odbiornik Turnigy -Smycz Turnigy -Interfejs USB z końcówkami (kabel do podłączenia apki do kompa) -Podświetlenie w kolorze niebieskim -Instrukcja w języku Polskim !!! -Wysyłka W cenie 370zł Jak chcesz to ci wyśle na PW e-mail'a i nick kolegi z forum u którego kupiłem zestaw. Co ty na to ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Nebab -.-' to nie giełda... takie sprawy via pw bądź gg ~ :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nebeb Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Ok sory Ps. któryś raz z koeli mylisz mój nick nie "Nebab" tylko "NEBEB" !!!! Proszę nie myl więcej mojego nicku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmz Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Nebeb, wybrales taki nick to musisz sie liczyc z pomyłkami ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Nebeb, dobrze żę nie napisałem Kebab. (ot :roll: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotation Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 NEBEB dzięki za info na razie myślę a raczej rozważam zakup na HK A przy okazji czy tak jak ktoś juz pisał wcześniej oryginalny moduł turnigy V2 jest taki kijowy że zmieniacie go na Corona lub FlySky ? Podobno do Turnigy pasują odbiorniki hk-tr6a v2 czy sa w takim razie lepsze od oryginalnych Turnigy? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Pasują HK-T6A-V2, są lżejsze, mniejsze i kiedyś były tańsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmz Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 ja dalem corone i jestem zadowolony. nigdy nie mialem problemow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbruski Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Hej, Turnigy 9x prosto z pudełka z krajowego sklepu, odbiornik do modelu (Multiplex Gemini) i na lotnisko. Próba zasięgu z wciśniętym klawiszu - 30 m, czyli ok. Rozbiłem się plus minus 60 m od siebie w paskudnym cyrklu na pełnej prędkości (zero strat sprzętu, model skasowany jak to przy cyrklu bywa). Odbiornik powędrował do mikrofalówki i okazało się, że na pełnej mocy wystarczyło zamknięcie drzwiczek i koniec zasięgu. Drugi odbiornik w tej samej konfiguracji działał przez trzy ściany. Przerzuciłem się na Frsky i test zasięgu zdany z palcem w :ass: . Uwaga: nie włączać mikrofalówki Konkluzja: 1. Range test w Turnigy ja osobiście między bajki wkładam - wypróbowałem wszystkie możliwe opcje użycia tego klawisza. 2. Test mikrofalówki zdaje egzamin, ale na lotnisku nie można się lenić i trzeba swoje odmaszerować. 3. Range test w Frsky działa bardzo dobrze i w opcji mikrofalówki zasię jest ok. 4m od urządzenia. Test na lotnisku też jest szybki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Przerzuciłem się na Frsky i test zasięgu zdany z palcem w :ass: .To prawda. Frsky podaje, że zasięg przy zmniejszonej mocy powinien wynosić min. 30 m. Mi odechciewało się sprawdzać po przejściu 70 m, bo potem taki kawał trzeba jeszcze wrócić! Palca w :ass: w ramach testu nie wkładałem, ale za to ustawialiśmy anteny w najmniej korzystnym położeniu - by w siebie celowały. Jednocześnie rozmawiałem z osobą trzymającą nadajnik przez komórkę - przecież nie będę się darł na 70 m ;-) Żadnych niepokojących objawów nie stwierdziliśmy.Dopiero wejście kilka metrów za ścianę bloku pozwoliło zgubić zasięg. Testy przeprowadzaliśmy w centrum miasta, więc obszar bardzo zaśmiecony radiowo. W praktyce zestaw też działa bez jakichkolwiek problemów, choć za dużo lotów jeszcze nie wykonał. Fajny ten Frsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotation Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Dzięki chłopaki za porady i opinie;). Zaryzykowałem i zakupiłem Turnigy 9X z HK skusiła mnie cena i od razu zakupiłem dodatkowy odbiornik Turnigy i tego zamiennika z HK oraz podświetlenie i kilka drobiazgów Teraz modlę się o szybka dostawę i brak usterek w nadajniku… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 ...tudzież cło i VAT... Czego życzę, tzn, bez ceła i wata... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotation Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Cła nie ma najwyżej podatek 23% ale zobaczymy z ato sie tez pomodle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotation Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Moja Turnigy w drodze. Mam jednak dwa pytanka. Pierwsze to podświetlenie. Nie zdążyłem się zapytać bo już musiałem zamawiać bo było wszystko na stanie . Wybrałem kolor niebieski. Waszym zdaniem który najlepszy pod względem praktycznym nie wizualnym. Ktoś pisał, ż biały ale jakoś na fotkach wyglądało to bardzo dziwnie… Kolejne pytanko. Zna ktoś namiary na kogoś ( bo podobno jest ) kto oferuje instrukcje do Turnigy 9X po Polsku? Lub ma taka do sprzedania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszko1 Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 to teraz ja Mam trnigy 9x v2 i nie narzekam brak problemów nie miałem kłopotów jak i w ustawieniach heli i latającego skrzydła porostu jak za taka cenę to jest wypas to jest podróba dx6 pozatym czytelny wyswielacz proste menu ja polecam a tak sie na niej lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi