meadow24 Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 witam zastanawiam sie nad tym ktory modelik wybrac i licze na wasza pomoc http://www.auta-rc.pl/edge-540-arf-p-1326.html http://www.abc-rc.pl/p/54/2042/model-mx-2-1210mm-epo-zestaw-artf-dla-zawansowanych-samoloty-i-szybowce.html
jary14 Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 Witam, Powiedz jeszcze tylko, jak chcesz latać ? Osobiście miałem do czynienia tylko z MX-2 i to co mogę o nim powiedzieć: - Ładne wykonanie - Stabilny w locie - Mocy pod dostatkiem - Model bardziej do akrobacji klasycznej, niż 3D - Jeśli kupisz, wzmocnij podwozie żywicą. Gdybym sam miał dzisiaj kupić, któryś z tych modeli, to bym wziął Egde - kwestia gustu :wink:
meadow24 Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Opublikowano 15 Maja 2011 aba so gabarytoeo rakie same ci do wl lotnych nie wiem i wlasnie tu vhodzi o pomoc. a modelik do polatania i 3D i akrobacji
jary14 Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 aba so gabarytoeo rakie same ci do wl lotnych nie wiem i wlasnie tu vhodzi o pomoc. ?? a modelik do polatania i 3D i akrobacji To chyba jednak Edziu, bo MX-2 do 3D nie za bardzo.
Malker Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 aba so gabarytoeo rakie same ci do wl lotnych nie wiem i wlasnie tu vhodzi o pomoc. ?? Pobawie się w deszyfrator. "Oba są gabarytowo takie same a co do właściwości lotnych nie wiem i właśnie tu chodzi o pomoc."
jary14 Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 Hahaha, Malker-Enigma xD Wiem, wiem -domyśliłem się :wink:
meadow24 Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Opublikowano 15 Maja 2011 sorki za literowki pisze z fona czyli edge
Wojtass_nt Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 Latałem oboma modelami. Różnica w lataniu jest żadna. Oba świetnie latają i nadają się do nauki akrobacji. W budowie kadłuba MX-2 wygrywa gdyż ma chudszy kadłub ale bardziej napakowany dziób. Edge to niestety mocna wydmuszka i przy krecie mamy sporą deformację dzioba. Spowodowane to jest innym sposobem mocowania pakietu. W MX-2 Od spodu zaraz za silnikiem a w Edge z boku, nieco dalej niż w MX. Wszystkie patenty typu łączenie skrzydeł, stateczników, mocowanie podwozia są takie same. Podwozie najlepiej na starcie zakleić porządnie klejem i wymienić kółka na większe.
Wojtass_nt Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 Nie bardzo tutaj umiem pomóc bo nie latam 3D i nawet nie bardzo wiem jak się do tego odnieść Harriera oba zrobią, na żyletę bez problemu. Reszte figur raczej też wykonają. Kwestia tylko odpowiedniego wyważenia do 3D.
Rekomendowane odpowiedzi