Limak Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Witam wszystkich modelomaniaków przeglądam to forum już jakiś czas,jestem nawet zarejestrowany ale jakoś nie wyszło się przywitać (ależ ze mnie cham ) Tak więc witam serdecznie W mojej flocie mam obecnie z helików: Blade mSR i T-rex 450 oraz z samolotów Cessnę 480 firmy Pelikan No i moje pytanie: chciałem zamieścić ogłoszenie w dziale giełda jednak wyskakuje mi komunikat że nie jestem użytkownikiem z dostępem i nie mogę zakładać tematów na giełdzie Co mam zrobić by móc w pełni korzystać w opcji tego forum(w tym z wspomnianej giełdy) ?? Pozdrawiam, Kamil (początkujący modelo-maniak ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Co mam zrobić by móc w pełni korzystać w opcji tego forum(w tym z wspomnianej giełdy) ?? No właśnie już zrobiłeś co potrzeba - teraz tylko poczekaj aż Admin doda Cię do grupy użytkowników z pełnym dostępem do Forum . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlb Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Witam. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Chrześniak dostawał czasopismo z częściami modelu samochodu Subaru sterowanego radiem. Po kilu egzemplarzach stracił cierpliwość i porzucił zabawę. Ja postanowiłem to skończyć. Dzisiaj zrobiłem próbę generalną podzespołów. Ustawiłem model podwozia na podstawce by koła nie dotykały podłoża. Model funkcjonował poprawnie tzn koła kręciły się w przód i tył z różną prędkością przednie skręcały poprawnie lecz po minucie przestał reagować na sygnały z nadajnika. Sprawdziłem wszystkie połączenia elektryczne lecz nie odniosło to skutku. Nie wiem czy to wina nadajnika czy odbiornika. Nie reaguje ani serwo napędu ani skrętu. Akumulatory w odbiorniku i nadajniku są naładowane.Proszę o radę ewentualnie wskazanie adresu gdzie mógłbym uzyskać pomoc w opisanej sprawie. Może jest na foru jakiś modelarz z okolic Lubania i mgłby mi pomóc? Pozdrawiam, Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Powąchaj regulator silnika. Jego awaria może odciąć zasilanie modelu. Druga sprawa - sprawdź poprawność zamocowania pakietu w nadajniku. Jeżeli to aparatura analogowa z kwarcami - sprawdź poprawność ich włożenia. Jeżeli cyfrowa 2,4GHz - spróbuj ponownie zbindować nadajnik z odbiornikiem. Ostatnie kwestia - sprawdź poprawność wszystkich połączeń i stan końcówek. Przerwa na końcówce też może być przyczyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi