czeski Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Już od dawna chodził mi po głowie pomysł budowy małego i szybkiego pylona. Po odpowiednich przemyśleniach, paru wstępnych rysunkach a także chwili zabawy w XFLR, byłem gotów do rozpoczęcia budowy. Z braku odpowiedniej bazy narzędziowo-materiałowej oraz doświadczenia w laminatach, zdecydowałem się na metodę szybką i łatwą: wyciąłem całość ze styroduru, dodałem balsowe lotki i ster wysokości, dźwigar: pręt węglowy 1mm, kadłub wzmocniony również prętami węglowymi 1mm. Całość okleiłem taśmą pakową. Zamontowałem wyposażenie (takie jakie miałem „na stanie”). Trochę danych: Rozpiętość: 65cm Waga: 130g Pakiet: 2s 400mah Silnik: Turnigy T2211-2300kV Regulator: 10A Śmigło: APC E 6x5,5 Serwa: 3x 3,7g z Chin (NONAME) Profil: MH 22 7,2% Podsumowanie: Modelik lata naprawdę szybko, trudno mi podać dokładnie ile „wyciąga” ale prędkość lotu robi wrażenie nawet na doświadczonych modelarzach. Z uwagi na tą szybkość, dość trudno nakręcić film moim leciwym aparatem, ale kolejna próba zostanie podjęta wkrótce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Fakt, ciekawy modelik, dziwi mnie tylko że lata tak szybko, mój przy o 10 cm większej rozpiętości i wadze 500 g lata z podobną prędkoscią. Jeśli możesz, to napisz gdzie wycinałeś, i ew. prosiłbym jakies plany. PS Dzięki za śrubę na zawodach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeski Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Eryk, Wycinałem sam, zwykłą ramką. Plany będę rysował wkrótce- to co mam na chwilę obecną to tylko rysunki poglądowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal888 Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Eryk Ty byles na zawodach ?nie widzialem Cie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 28 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 Byłem, ale nie latałem. Ja Ciebie też nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi