chaosmaker Posted May 29, 2011 Share Posted May 29, 2011 Witam Ostatnio wpadła mi do głowy myśl czy aby nie rozpocząć romansu z systmem 2.4 - zerknąłem na możliwe opcje na HK a tu zonk . Albo ceny zaporowe , albo systemy o niezbyt pochlebnych opiniach bądź brak odbiorników o interesującej mnie ilości kanałów. Zastanowiło mnie czy nie dało by się transplantować modułu 2.4 ghz z Hobby King i podpiąć go do mojego Hiteka czy FX18 - odbiorniki małe , tanie a 6 kanałów to idealna cyfra dla mnie . Byłby to tani sposób i mam nadzieję , mało ryzykowny na ten romans czy mezalians ... Ma może ktoś jakieś doświadczenia w tej kwestii ? Pozdrawiam Piotr Link to comment Share on other sites More sharing options...
krankor Posted May 29, 2011 Share Posted May 29, 2011 Zapytaj Krzysztofa -utopię. W marcu bebeszył w tym celu swojego "dawcę" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemo_w1 Posted May 29, 2011 Share Posted May 29, 2011 A nie lepiej zastosować zestawu Corona ? Ja zamontowałem do Sanwy RD8000 i na razie sprawuje się bardzo dobrze. Aktualnie mam dwa sparowane odbiorniki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaosmaker Posted May 30, 2011 Author Share Posted May 30, 2011 Corona mogła by być ale ma tylko jeden rodzaj odbiornika - 8ch i na dodatek całkiem pokaźnych rozmiarów . Moje modele to niewielkie i lekkie konstrukcje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemo_w1 Posted May 30, 2011 Share Posted May 30, 2011 Są jeszcze 4 kanałowe. Tych jeszcze nie testowałem, ale mam zamiar kupić jeden na próbę przy okazji kolejnych zakupów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
utopia Posted May 30, 2011 Share Posted May 30, 2011 Fakt chłopaki - zrobiłem 3 takie przeróbki i wszystkie 3 działają . Problem z nadajnikami HK leży w procesorku reszta tj. moduł 2,4G firmy @ flysky.china jest stosowany w wielu innych radiach i jest ok . Upominajcie się to zrobię relację ale chwilowo nie mam na to niestety ani czasu ani możliwości ... Jeśli ktoś posiada takie radyjko to może śmiało je sobie zostawić jako dawcę modułu HF - tym bardziej że już raz wydał pieniądze ... dodatkowo zwracam uwagę ze są dwie wersje tych radyjek V1 oraz V2 - mają inne odbiorniki co za tym idzie pewnie moduły tez inne . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts