Tabul Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 No cóż, każdy stosuje metody jakie mu odpowiadają. Ja swoim depronowym (z podkładów 3mm) "Bzygiem" -200 g wagi wykonałem kilkadziesiąt krótkich lotów, w wysokich zielskach, dzięki czemu nie połamałem z kretesem modelu Zawiaski z UHU poru nie zawiodły, ale w jednym dość brutalnym "pilotażem" jedno skrzydło pękło w locie tuż przy kadłubie. Przyczyną było podwozie,które w w poprzednich "lądowaniach" nadwyrężyło skrzydło. Postanowiłem podwozie usunąć, bo do niczego w zasadzie nie jest potrzebne, ponieważ na hali nie mam szans latać.Skrzydła wzmocniłem więc nakładkami z obu stron w newralgicznym miejscu i nie ma szans by sytuacja się powtórzyła, pomimo, że tak czułymi piórkami dopiero uczę się latać i śmiesznie to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Ja jednak nie bede kombinowal,kupie zawiasy plastikowe w skepie,doda soe krople UHU i bedzie OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEryk Opublikowano 4 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 U mnie UHU Por trzyma bardzo dobrze, nawet nie dawałem wzmocnień z taśmy na końcówkach. Zrobiłem tylko tak, jak radzi Motylasty, czyli wcześniej przesmarowałem cieniutko UHU Porem całe zukosowanie i jeszcze z 5mm na płaskim, takie zagruntowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot84 Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Witam! A jaki skłon silnika ustawialiście? 3 st w dół i 2 w prawo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEryk Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Trochę po czasie, ale może się przyda. W dół 3 stopnie, od razu tak wkleilem wręgę, w prawo jedną podkładkę , potem latałem na zero, troszkę inaczej skręcał, ale bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Trochę odgrzeje kotleta. Zacząłem sklejać ten samolocik dla młodego. Potrzebuje porady odnośnie napędu. Czy da radę silnik "kopterowy" emax pm-1806? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meran110 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Trochę odgrzeje kotleta. Zacząłem sklejać ten samolocik dla młodego. Potrzebuje porady odnośnie napędu. Czy da radę silnik "kopterowy" emax pm-1806? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ja taki napęd dałem do latadełka (pchacza) 120 rozpiętości i jeszcze ma lekki nadmiar mocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi