cbsyriusz Posted June 4, 2011 Share Posted June 4, 2011 Witajcie. Proszę o wyrozumiałość bo jest to mój pierwszy post i jestem początkującym. Chciałbym opisywać tu swoje wrażenia odnośnie tego modelu a dodatkowo czerpać wiedzę od innych. Udało mi się kupić tego Pipera po okazyjnej cenie nowy zestaw "niby" RTF. Właśnie pisze niby bo coś mi w nim nie pasuje. Nie mam żadnej instrukcji obsługi do niego i gdyby nie to ze wcześniej miałem Pipera z ArtTechu to ciężko byłoby ze złożeniem i podłączeniem w całość. Najbardziej intryguje mnie bateria z tego zestawu i balanser do niej. Na pudełku i na stronach w necie doczytałem ze powinna tu być bateria 14.8V 2200mAh a jest 11.1 2200mAh 20C???? I pytanie czy to jest pomyłka u producenta czy osoba od której kupiłem zamieniła coś. Są dwie wersje tego samolotu z innym silnikiem i bateria, tylko pytanie jaki u mnie jest silnik? Nic kompletnie nie jest na nim opisane. Czy mogę latać na tej baterii jeśli silnik jest pod 14.8 a u mnie jest tylko 11.1, czy coś może się zepsuć poza baterią? To jest ten model http://www.hawkwere.com/productshow.asp?id=81 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stasw328 Posted June 4, 2011 Share Posted June 4, 2011 Brushless Powered:4S version Powerful 3648 outer runner brushless motor KV700 and 45A ESC Battery: 2200Mah, 14.8V 3S version: 3536 outer runner brushless motor KV800 and 30A ESC Battery:1300Mah,11.1V Po prostu kupiłeś wersję z pakietem 3S Nawet jeżeli silnik jest na 4S to możesz ko zasilać z pakietu 3S i nic się nie stanie (będzie miał wtedy mniejsze obroty), jednak nie zaleca się silników przewoltowywać (w tym przypadku 4S i więcej) ponieważ silnik może się przegrzać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sławek Posted June 4, 2011 Share Posted June 4, 2011 Z tego co widzę to nie tylko jest zestaw w wersji z pakietem 3S ale i silnik jest pod takie zasilanie 4S version Powerful 3648 outer runner brushless motor KV700 a prawdopodobnie twój 3S version: 3536 outer runner brushless motor KV800 and 30A ESC Zepsuł byś prawdopodobnie silnik wkładając pakiet 4S nie mówiąc o regulatorze który jest na pewno do 11V( A instrukcja jest w handlu obowiązkowa. Z tego co próbowałem znaleźć na necie to wersja na 14.9v ma silnik mocowany za wręgą a 11.1v przed -ale to spostrzeżenia po szukaniu silników o tym oznaczeniu a nie wiadomości o samym modelu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cbsyriusz Posted June 4, 2011 Author Share Posted June 4, 2011 Sławek u mnie mocowanie jest przed wręgą. Hmmmmm czyli wyglądałoby ze to wersja 3S pod 3536. Tak myślałem tylko te 2200mAh mnie zmyliły... i opis na kartonie, jedno jest pewne z tą baterią silnika nie spale a co najwyżej gdyby to był silnik 14.8V bateria trochę dostanie i "spuchnie". Znalazłem nawet aukcje i tu jest tez bateria 11.1V z taką mocą jak i u mnie czyli 2200 http://cgi.ebay.co.uk/J3-Green-Large-RC-plane-PNP-Version-Piper-Aeroplane-/280676122116?pt=UK_ToysGames_RadioControlled_JN&hash=item415999be04. W takim wypadku nie oddam go gościowi tylko zostawię dla siebie Jak tylko znajdę czas złożę go.... i podzielę się wrażeniami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sławek Posted June 4, 2011 Share Posted June 4, 2011 Przy napędzie który może być zasilany 14.8v wstawiając pakiet 11.1v nie niszczysz go i z tego powodu na pewno nie spuchnie -uzyskałbyś tylko mniejsze obroty które rekompensuje się wstawiając troszkę większe śmigło (febrycznie powinieneś mieć śmigło dopasowane do napędu i pakietu).Niewskazana jest tylko sytuacja odwrotna-czyli napęd do 3S a zasilenie tego pakietem 4S A wartość mAh to nie moc tylko pojemność czyli coś takiego jak: ile litrów wejdzie do baku a a inaczej na jak długie latanie ma zmieścić prądu, a w twoim przypadku masz większy pakiet niż według opisu bo powinieneś dostać tylko pakiet 1300mAh-czyli teraz masz więcej latania na jednym załadowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts