baczek Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 cześć już przez około 3 miesięcy zastanawiam się nad samolotem dwu silnikowym jak zobaczyłem łosia pomyślałem że końcu go zrobię i poszukuje planów więc liczę na was Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 A co już wybudowałeś ??? Bo 2 silniki wymagają już trochędoświadczenia w budowie modeli , o ile nie ma być to patyk z allegro za 119z ł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Heh ... A ja mam zestaw C 47 GWS ale bez napędu. Myślę czy zabierać się za jego budowę czy może poczekać jeszcze aż nabiorę więcej doświadczenia. Z dwu silnikowców polecam coś podobnego do twinstara. Można samemu wystrugać a koszty nie będą duże. P.S. Podepnę się pod temat Opłaca się jeszcze pchać w napęd szczotkowy w dwu silnikowcach ?? Czy może od razu w bezszczotki ... ? Mam pakiet lipol 7.4 V 2200 mah i nie wiem jaki napęd zastosować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 poszukuje planów więc liczę na was Plany i wszystko dotyczace Łosia są gromadzone na specjalnym serwerze (adres w wątku o Łosiu). Zaglądaj tam czasami, a na pewno coś ciekawego znajdziesz. Opłaca się jeszcze pchać w napęd szczotkowy w dwu silnikowcach Jeżeli masz regulator, czy silniki to pewnie tak. Zwłaszcza, że jest możliwa oszczędność na liczbie regulatorów (może być jeden do kilku silników). Poza tym wielosilnikowce to raczej nie akrobaty, więc i moce nie muszą być tak wygórowane. Ostatnio tak oszczędnościowo wyposażyłem 4 silnikowego hydroplanika, ale jeszcze nim nie latałem. Jednak jeżeli musisz wszystko kupować, to szkoda pieniędzy na system szczotkowy - bezszczotki są już bardzo tanie, dużo sprawniejsze i trwalsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 niestety mało zbudowałem :? ale każdy się uczy na swoich błędach prawda :ble: mam 2 silniki szczotkowe 280 i regulator do 600 :wink: pooglądam łosia i odpowiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 niestety mało zbudowałem Jak bardzo mało? Najlepiej zamelduj sie w Powitalni, napisz coś o sobie i swoim doświadczeniu (ile modeli i jakie: kartonówki, plastikowe, latające itd). A jak zdobędziesz sterowniki (gdzieś coś wspominałeś), to wstaw swoją podobiznę. No i nie strzelaj tyloma pytaniami w najróżniejszych tematach, bo mimo dobrych chęci, może to zdenerwować i starsi modelarze nie będą Ci odpowiadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alianora Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 No i nie strzelaj tyloma pytaniami w najróżniejszych tematach, bo mimo dobrych chęci, może to zdenerwować i starsi modelarze nie będą Ci odpowiadać. Bo kto za duzo pyta ten zyje w niewiedzy... po tym, jak go zignorowali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alianora Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Wybitne umysły są zawsze gwałtownie atakowane przez miernoty, którym trudno pojąć, że ktoś może odmówić ślepego hołdowania panującym przesądom, decydując się w zamian na odważne i uczciwe głoszenie własnych poglądów. Albercik byl fajny... bardzo go lubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Młoda krew chciała by wszystko na raz Aby nie zakończyło sie to mega obrywem na razie wątek będzie tu leżakował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 A może coś takiego: http://www.kojot.modelarstwo.org.pl/twin280/index.htm Tylko uwaga - na stronie rysunek jest jeszcze w wersji z za krótkim kadłubem! Sam model można zrobić szybko i tanio, akurat na 2x280. Lata bardzo fajnie, przy sporym udźwigu. Dla ambitnych, można go ciut umakietowić, np. a'la Islander: http://www.kojot.modelarstwo.org.pl/islander/index.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 dzięki za fajne plany może się na niego zdecyduje ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.