LeszekJ Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Chyba domyślam się jaki masz żyroskop. Jeśli potwierdzisz moje podejrzenie to raczej jeszcze sporo serwomechanizmów upieczesz na nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Żyroskop to HK-401B, a co do problemów, zaczęły se dopiero jak zakupiłem "cyfrowe" serwa z serii DS-65B. Latałem kilkakrotnie na obecnym analogowym typie HXT nie chcąc wprowadzać Ciebie w błąd może z 6-do 8-śmiu razy po dwa pakiety, przeważnie problemy pokazywały się już na ziemi, przy regulacji "DELAY" oraz "LIMIT" te dla serw marki DS musiały być za każdym razem ustawione na DELAY-80%, a LIMIT-120, bo serwo nie dawało rady prawidłowo korygować lotu, za słabe. Na tym tanim analogu mam spokój, to już 5-ty pakiet, a serwo za każdym razem chłodne, czyli ma siłę która jest w specyfikacji serwa. Każdy mi mówił, że 1,6 kg na cm, na ogonie to wystarczy, przy DS-ach miałem troszkę inne zdanie, ten HXT 900 naprawdę ma te 1,6kg, bo dla niego sterownie ogonem nie sprawia większych problemów. A i jest chłodne. :wink: jak tylko dojdzie do mnie GWS park zaraz spróbuje polatać na nim. Nie chcę do mojego helika zakupować inwestycji typu, żyro + serwo za 600-800zł. To jakby do Skody Felicji założyć audio za 15 tyś zł, nie obrażając posiadaczy tych samochodów, chodzi tylko o kontrast. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekJ Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Używany żyroskop 401 firmy na literkę F i takież serwo 9257 kupisz aktualnie za psie pieniądze z powodu wysypu flybarlessów. Rozwiązanie stare ale nie do zagięcia w tej klasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Jak tylko dojdzie GWS do mnie i by było coś nie halo z nim zdecyduję się na zakup tego proponowanego serwa 9257 firmy na F, cena faktycznie przystępna. Dzięki za podpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 przepraszam nie en wątek... ciąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 za okolo 190-210 zl idzie na forach kupic uzywana futabe ja trafilem na taka i jest super latam nia w 500 mowie tu o gyro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 proponuje do tego gyra kupic INOLAB 261 w HK a futabke 9257 sobie odpusc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eptita Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Dziękuje za wasze rady, spróbuje wszystkiego, tylko na to potrzebuje czasu, na zakup i przeprowadzenie wstępnych lotów, na razie czekam na GWS-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebus Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 ciekawostka ..... sprawdź na innym pakiecie(być może jest stary i stąd też problemy mogą być) , popróbuj z gąbeczkami ... dodaj więcej pod żyro .... albo zamontuj typowo na sztywno do helika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi