spiderok Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 nie moge uruchomic ppyoja po windowsem 7 probowalem to nawet uruchomic w trybie zgodnosci pod windows xp lub win 98 tez nie dziala. jak udalo sie komus rozwiazac podobny problem prosze o podpowiedz pozrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 A jaki masz interface? Bo na USB ppjoy raczej nie jest potrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderok Opublikowano 7 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 uzywam portu usb mam kabelek ktory kiedys uzywalem do futaby 6EX skladał sie on z 2 czesci. Teraz mam aurore 9 i fly symulator ktory udalo mi sie uruchomic na win7 ale radio nie reaguje. A jak chce uruchomic ppjoya (ponoc dzialającego po 7-mką to wyskakuje mi informacja ze ppjoy nie ma jakichś tam sterownikow i lipa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderok Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Nikt nie miał poobnego problemu ? kazdemu działa ppyoj pod windowsem 7 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqas Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 to napisz co konkretnie za błąd wywala a nie "nie ma jakichś tam sterownikow i lipa" bo dzisiaj nie mam herbaty z fusami do wróżenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderok Opublikowano 11 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Gdy tylko wlacze instalke PPJoySetup-0.8.4.5-early-release wyskakuje okno klikam ok nastepnie kilka razy dalej idzie instalacja ... daje zakończ i uruchom program i tu ma miejsce taki oto fatalny błąd Gdy usiłując włączyć ppyoja jeszcze raz i klikając w ikonke PPjoyCOM wyskakuje okienko daje ok wyskakuje kolejne po kliknieciu ok okno sie zamyka a ppyoj nie dziala. Czy po takim opisie jest w stanie ktos mi pomoc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filek Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 a instalujesz PPJoy w trybie testu? mi się zainstalował bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderok Opublikowano 12 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 jak sie instaluje w trybie testu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filek Opublikowano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 tu masz wszystko napisane. uruchamiasz wiersz poleceń (cmd), wpisujesz BCDEDIT -SET TESTSIGNING ON restartujesz Windows i ... gotowe - możesz instalować PPJOY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderok Opublikowano 12 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 no niesty wciaz to samo po wpisaniu co mi zaleciles pokazuje mi operacja ukonczona pomyslnie ale caly czas z ppjoyem to samo . a robilem to na kikla sposobow z restartem windowsa i bez. a i zainstalowac ppjoya moge gdy klikam w setup wyskakuje mi to pierwsze okienko ale klikam ok i instalacja przechozi ale jak chce go uruchomic ida te kolejne okienka i juz lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqas Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Spróbuj jeszcze uruchamiania jako administrator, jak nie zadziała to też instaluj jako administrator, jeszcze jedna myśl a podłączyłeś interfejs zanim włączyłeś ppoy ? sprawdź czy pojawia Ci się on w menadżerze urządzeń bo na to przynajmniej wskazuje drugi komunikat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderok Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 jak podlacze kabel usb to w pasku instaluje sie prawidlowo. Nastepnie dalem instaluj jako administrator pokazuje sie klikam ok, przechodzi instalacja daje zakoncz i uruchom program jest sukces wlaczyl sie. Ale podlaczylem radio uruchomilem aero fly i lipa zero reakcji kombinowalem rozne opcje w ustawieniach i nie zadziałało ale gdy wyłączyłem ppjoy i chciałem uruchomić ponownie klikając w ikone PPjoyCOM wyskoczył komunikat i tak cały czas czy daje jako aministrator czy tez nie. jak zainstaluje ponownie to znowu uruchomie ppjoya ale tylko na 1 raz ale radio nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 A to laptop czy normalny komputer? Masz fizyczne porty com? Spróbuj tak: start> wpisz regedit >uruchom i po kolei: HKEY_LOCAL_MACHINE>HARDWARE Kilkasz prawym na Devicemap i Nowy > Klucz Nazywasz go SERIALCOMM i enter. I spróbuj teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderok Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 laptop juz sprawdzam zaraz napisze niestety nic to nie dało serial comm napisałes specjalnie przez dwa m ? nawet jesli nie to sprawdzałem tez przez jedno i tez nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Specjalnie przez 2, i pisane razem, o tak: Jeśli nie działa to nie mam pojęcia niestety co dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqas Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 spróbuj może tego http://www.youtube.com/watch?v=ScuYfagMixU w opisie filmu linki. dziwne że raz udaje się odpalić a później już nie może znaleźć portu :/ bo cały problem jest w tym że win 7 32 bitowy może za pozwoleniem łykać sterowniki bez podpisu, ale 64 bit już takiej możliwości nie ma :/ i trzeba to obchodzić, ja tak mam np z moim programatorem isp pod usb jak nie włączę sobie windy w trybie wyłączonego wymuszania podpisu sterowników, tak nic nie wrzucę na kość bo sterownika mi nie puści :/ można to obejść jeszcze w inny sposób czyli http://www.ngohq.com/home.php?page=dseo ale nie robiłem bo akurat z programatora co dziennie nie korzystam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Jeśli masz siódemkę 64bit dograj sobie (ze strony Microsoftu) emulator win XP (Microsoft Virtual PC). Działa rewelacyjnie i będzie remedium na Twoje problemy. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 No to się cholerka zagalopowałem http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=391507&highlight=#391507 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi