Narmers Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Kiedy już poddałem się w temacie szukania terenu o długości około 80metrów w miarę równego (bo tyle potrzebuje by wylądować), z pomocą przyszedł mój sąsiad. Załatwił teren od spółdzielni(podziękowania dla prezesa). Prezes zgodził się na użyczenie terenu, więc poprosiłem parę osób i spychaczem wyrównali kawałek oranego pola. Obecnie jeszcze przygotowuję teren, grabię, usuwam kamienie, równam drobne nierówności. Myślę, że w ciągu miesiąca będzie można latać. Jak wiadomo latanie samemu to nic przyjemnego, bo czasami na lotnisko przyjeżdża się pogadać, podziwiać umiejętności innych, wymieniać doświadczenia, więc wszystkim chętnym prześlę mapkę dojazdu(z przyczyn nieumiejętności nie wiem jak na forum mogę wrzucić zdjęcie gdzie owe lotnisko się znajduje) Z słownego wyjaśnienia to szukając na zumi wpiszemy miasto:Sławków i od centrum Sławkowa to jakieś 2 km na północny zachód. Jadąc drogą przy torach kolejowych znajduje się dróżka(chyba "Oma"), po wjechaniu na tą dróżkę dojeżdża się(po przejechaniu 400m) do drzewa z kapliczką, od tego drzewa jedziemy w prawo(na razie droga kiepska) jakieś 200m i tam jest pas lotniska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LQ Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Jestem z Olkusza do Sławkowa mam 20 km ale może kiedyś się umówimy w Sławkowie - podeślij mapkę adres mail wysalałem ci na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narmers Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 jeszcze nie nauczyłem się umieszczać zdjęć na forum, więc podam mojego maila bartiman@op.pl w odpowiedzi na maila wyślę zdjęcie z zumi jak dojechać. dodam, że na razie jeszcze porządkuje teren. Większość drobnych kamieni już się pozbyłem, więc jeśli na twardej ziemi można wylądować pianką to zapraszam. Niestety w sobotę nie mogę być na tym lotnisku, ale w niedzielę do 12 może 13godz będę miał czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 10 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 jeszcze nie nauczyłem się umieszczać zdjęć na forum Tutaj masz ściągawkę :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narmers Opublikowano 11 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Dziękuje Robert za pomoc Więc dojazd jest zaznaczony. Ten czerwony okrąg wskazuje miejsce gdzie droga nie wygląda najlepiej, ale taki samochód jak corsa daje rade. Wykorzystam zebrane kamienie aby trochę te dziury załatać. Myślę, że już w przyszłą sobotę, niedzielę przygotuję teren tak by można było lądować, startować większymi modelami. Jak ktoś jest chętny przyjechać to tylko muszę dodać, że off na komary i inne podobne obowiązkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LQ Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Latacie dziś na lotnisku ?? Podjechałbym wieczorkiem zobaczyć lotnisko i polatać trochę moją kataną - podajcie na priva tel to się zdzwonimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narmers Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Przed chwilą wróciłem z walcowania lotniska. Teraz spokojnie można polatać. Niestety dziś nie dam rady, a pogoda też nie dopisuje. W środę popołudniu planuję latać, wszystkich chętnych zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Mam żonę z Dąbrowy Górniczej i dość często jestem w DG na weekend - chętnie odwiedzę brać modelarską z "Zagłębia" Miejsce do latania świetne. Latacie może kombat ESA? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narmers Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Ja niestety nie latam combatami. Może w przyszłym roku coś zakupię jak uda się odłożyć grosza i będzie z kim. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f22a74c344c98d12.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/afd5292b08b5159b.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dfa02d35c94ac566.html link do zdjęć: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f22a74c344c98d12.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/afd5292b08b5159b.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dfa02d35c94ac566.html Zdjęcia przygotowanego wstępnie lotniska. Ostatnio miałem okazję spotkać się i polatać z kolegą z Olkusza. Doszliśmy do wniosku, że na cięższe modele to może być trochę krótki ten pas. Więc porozmawiam z prezesem spółdzielni, może jeszcze z 50m odstąpi. Ale jak dla kogoś te 90m wystarczy to cały czas można latać. W środę planuję około 17godz odpalić model spalinowy, wszystkich chętnych zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 A jak jest u was z holownikiem szybowców? bo moze bym sie wybrał w niedziele i przydał by sie jakiś telefon kontaktowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Olszówka Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Witam, jeżeli chodzi o holowanie to 3-4 lipca zapraszam do Tarnowa.Jak co roku na tej imprezie holujemy do oporu co tylko się da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Jak załatwię ubezpieczenie to wpadne i do tarnowa :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narmers Opublikowano 23 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Niestety nie mamy holownika. Wczoraj udało się polatać modelem spalinowym, bałem się o długość pasa, ale lotnisko pozwala podejść do lądowania daleko i nisko, więc wystarczyła 1/4 długość by wylądować. Jak pogoda dopisze to w niedzielę będę latał, wszystkich chętnych zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho61 Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Mam trainera 60 z ASP91 i chetnie cos poholuję. zaznaczam, że to będzie mój pierwszy raz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Witam. Lata ktoś w tym sezonie? Chętnie poznam kolegów. Jestem z Ząbkowic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LQ Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Witam. Nie wiem czy lotnisko w Sławkowie jest już gotowe do lotów - jeśli nie to wszystkich chętnych z okolicy zapraszamy do nas nasze jest już w pełni gotowe http://pfmrc.eu/index.php?/topic/23352-lotnisko-niesulowice-kolo-olkuszatrzebini/page__pid__387770__st__40&do=findComment&comment=387770 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwant Opublikowano 27 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Witam "lataczy"! Zapraszamy do Bobrownik. Można obejrzeć jak jest u nas w "Lotnisko modelarskie w Bobrownikach". Z Sosnowca, czy Ząbkowic wcale nie jest daleko, a towarzystwo sprawdzone - no nie Batman? Staszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Lata ktoś jeszcze na tym lotnisku??, wybieram sie w sobote i niedziele rano w okolice dąbrowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi