Johny88 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Witam mam pytanie ,poniewaz niedługo chce oblatac 2 samoloty , jeden to p-51 z silnikiem os max 95ax a drugi to zero z silnikiem os max 46la , chce kupić paliwo , czy wiecie może panowie jaka powinna byc zawartosc nitrometanu w paliwie - fajnie jakbym mogl uzywac jednego paliwa do obu silników ... PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 ...a co zalecają producenci silników? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 od 5-20 % nitrometanu dla 95AX i 5- 10% dla 46la , jakbym zastosował 10% to byloby ok? czy za duzo dla la46? , jak myslicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Spokojnie mozesz stosować od 5 do 10%. W moich LA 46 i w innych stosowałem własnie 10 % nitro ale nie by uzyskac mocy - tego nie zauważysz - tylko by równo pracował. I tak też się działo - silnik odpalony w poniedziałek pracował aż do piątku - parafrazując reklamę pewnej broni :rotfl: 20% nie stosowałbym bo w naszym takim raczej rekreacyjnym lataniu to niepotrzebne. Pamiętaj tylko, że im większa zawartość nitra tym szybciej silnik zużywa się - 20 % to dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny88 Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 No tak... nie chodzi mi tu własnie o jakies kosmiczne osiągi tylko głównie o regulacje dlatego tez mysle ,że 10% będzie najlepszą opcją - dziękuje za pomoc - spokojnych lotów pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 ja mam 10% nitro i motorek śmiga aż miło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi