ValdeK Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Witam, mam duży problem z elektroniką. Gdy robie test zasięgu i oddale się na około 15-20m to wszystko zaczyna wariowac, silnik zaczyna chodzić z różną mocą i serwa także. Nie mam pojęcia co jest powodem, moim typem jest regulator. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7339 Nie posiada on BEC więc zakupiłem ze sklepu ABC-RC osobny UBEC : http://abcrc.pl/p/6/844/esc-bec-3a-5v-uklad-zasilania-5-23v--regulatory-esc.html I podłączyłem go według schematu na stronce (ten pierwszy). Nie odłączyłem czerwonego kabelka przy regulatorze. I tutaj chyba pytanie do panów modelarzy z Fordonu, czy mógłby ktoś pomóc mi ze wskazaniem winowajcy poprzez właśnie taki test. Najpierw podłączyłbym jakiś inny regulator razem z moim BEC. (Wtyczka przy reglu XT60) Ma ktoś może jakieś sugestie odnośnie problemu lub sprawdzenia go ? pozdrawiam serdecznie, Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablos Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 I tutaj chyba pytanie do panów modelarzy z Fordonu,co to takiego Fordon napisz jakiej aparatury używasz to panowie modelarze z Fordonu napewno pomogą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ValdeK Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Chodziło mi z Bydgoszczy a dokładniej Fordon, moje miejsce zamieszkania Aparatura nie ma nic do rzeczy ponieważ w poprzednim modelu wszystko okej ale inny regiel jest. Moim zdaniem regiel się resetuje. W poniedziałek zamawiam kolejny ale z turnigy i kupie też 'voltage protector' tak na wszelki wypadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz.pl Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 jak już to temat powinien brzmieć "Zakłócenia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Te, opisane przez Ciebie objawy, to nie wina regulatora (jest dobry, bo uruchamia silnik), ale tracenia zasięgu odbiornika z nadajnikiem podczas testowania. Podana przez Ciebie odległość jest dosyć niewielka, ale słabe nadajniki i wiele tanich odbiorników, tak mają. Możesz mieć złe połączenie anteny z modułem wcz w nadajniku, lub badziewny odbiornik, lub urwaną w nim antenę. Taki słaby zasięg wykazują np bardzo często, tanie odbiorniki eskay (dobry zasięg miewają trzy na dziesięć). Jeśli mozesz, sprawdź zasięg z innym odbiornikiem (np. kolegi). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi