Skocz do zawartości

Jaki silnik do trenerka ok 700- 800g gotowy do lotu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli tylko średnica smigła założonego zmiesci się - czyli nie będzie cięo trawy to nada sieten z ostatniego linku ale jak podają ciąg max. na śmigle 10'. Ja w swoim modelu o rozp 120cm i masie ostatecznej - po naprawach - ok 900g zało.żony miałem zwykły dzwonek ten z pierwszych serii. Kiedyś raczej nie było tak bogatej oferty - dzwonek to był dzwonek bez podgrup :rotfl: Wtedy miały one jakieś 600g ciągu na śmigle 8' i model śmigał aż miło.

Opublikowano

to chyba kupię silniczek ten z linka kolegi Cimek + kilka śmigieł i powinno śmigać. Ale wszelkie propozycje dalej mile widziane. Tylko jaki regulator do tego silniczka??

Opublikowano

Cóż, silnik proponowany przez Cimka jest bardzo dobrze dobrany, jednak jest to jakaś nowa, tania seria (Nie widziałem jeszcze na forum, żeby ktoś używał HobbyKing Donkey) i niestety jeszcze niesprawdzona. Teraz zostaje pytanie, czy chcesz "zaryzykować" i wypróbować tą nowość (i oczywiście opisać ją na forum, cobyśmy nie żyli w nieświadomości, że można taniej :wink: ), czy wolisz coś droższego i sprawdzonego ?

W razie czego podrzucam link, do znanych i lubianych silników TurnigySK

--> http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7075

Do tego jakiś regulator 30A, śmigło 9-10" i pakiet ~2500mAh 3S Lipo.

Powodzenia ! :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dobry ciąg ma ale ciężki trochę 80g to dwa razy więcej niż dzwonki emax. No ale w sumie to nadal jest prawie 2x większy ciąg przy dodatkowej masie praktycznie nie zauważalnej w trenerach.

Opublikowano

Dla ścisłości dzwonki ważą po 60gramów a e-max około 43gramy. Ja tam bym brał donkeya bo jest tani a jak masz więcej do wydania to TurnigySK.

Ja ostatnio testowałem taki silnik w cesnie 980mm 600g ze smigłem 11x4,7 i jak by podwiesić cegłę pod kadłubem to pewnie też by latała:D Jak chcesz duży ciąg i małą prędkość przelotową to polecam...

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__6246__hexTronik_DT700_Brushless_Outrunner_700kv.html

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.