piotrp Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Witajcie! Jestem na samym początku drogi. Rozglądam się. Ale chciałbym już pooglądać w sieci oferty. Chodzi o motocykl w starym stylu, jednak dla początkującego i szczupłego - czyli rozsądna waga i moc. Podsuńcie jakieś pomysły. Pozdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 CB 500? zgrabny i żwawy motocykl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Yamaha XS 400 Znajomy ją ma, rocznik 84, super sprzęt za małą kasę. http://www.motocykle.domeczek.pl/prezentacje_moto/yamaha/xs400/xs400.htm Niestety większość egzemplarzy wymaga remontu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Yamaha Virago, idealny youngtimer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 A coś w starym stylu, jakiś choperek...? Wiecie - czarny lakier i nikle... Dopisane: Virago wygrywa póki co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Virago to naprawdę wdzięczny sprzęt tanie części, bezawaryjność i ten outsiderowy styl :wink: Polecam lekturę http://www.scigacz.pl/Yamaha,Virago,535,8211;,youngtimer,8481.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 suzuki savage jutro zaczynam kurs na A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 suzuki savage nie ma Vki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Bież Virkę, ja mam 535 i jestem mega zadowolony. Chciałem kupić Suzuki Savage ale jednak dźwięk nie ten Dodam że jest to mój pierwszy motocykl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 jeżeli kreci Cie ten styl to małe Virago będzie idealne na początek, silnik jest bez obsługowy, motocykl dość lekki a moc nie poraża ale na początek w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Ja jezdze DragStarem 650, i ciesze sie ze nie kupilem Virago. 535 to motor dla dziewczyny jak kupisz to po jednym sezonie bedziesz chcial cos wiekszego. DragStar jest slabszy od Virago, ale tymi motorami sie jezdzi spokojnie. Przewaznie jezdze 80-90 i jest jeszcze zapas mocy przy wyprzedzaniu Naped tez na wal, chlodzony powietrzem, obsluga ograniczona do minimum i wyglada jak prawdziwy motor Virago przy nim wyglada jak motorynka Yamaha to yamaha, a suzuki jak to mowia same stuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Ile ludzi tyle opinii - ja sie na razie ucze na 18konnej Yamaha TZR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 a mię kolega namawia na Fazerka, ponoć szyty na miarę jako pierwszy motocykl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Fazerkiem jeździłem, fajny, fajny ;D No ale jak dobierać motocykl to nie przez internet, przydałoby się usiąść i zobaczyć czy ta pozycja odpowiada kierowcy. Małe cruisery czy choppery wyglądają śmiesznie jak usiądzie na nich ktoś wyższy a większe są ciężkie no i trzeba umieć się z nimi obchodzić bo wymanewrować z garażu to nie taka prosta sprawa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 piotrp, napisz cos o swoich wymiarach Wzrost i waga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidos Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 a mię kolega namawia na Fazerka, ponoć szyty na miarę jako pierwszy motocykl. Mam fazerka i nie jest to moje pierwsze moto. Odradzam na pierwsze moto bo: 100KM, 3,3 do 100km/h, vmax ok 240km/h. To za dużo na pierwszy. Polecam yamaha virago lub suzuki gs500 do nauki. A później to bierz co chcesz do 100KM. Następny bez ograniczeń. Trzeba też pomyśleć o stosownym kasku i ubiorze. Fazerka mam już trzeci sezon i uwierz mi, że zdarza mi się też zapomnieć a robię rocznie ok. 14tys. km. Przy okazji zapraszam na zlot organizowany przez nasz klub motocyklowy "Lech 1929 Opalenica". http://www.motocykl-lech.pl/img/afiszm.jpg Będzie okazja by popatrzeć, przysiąść się itp. Będzie też paru modelarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 a jak ktoś miałby dylemat gs 500 vs cb 500 to niech bierze CB, bo niby oba takie zachwalane na pierwsze moto a moim zdaniem CB jest sporo lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 A co sadzicie o pogladzie przechodzenia przez klasy motocykli? Czyli 50 - 125 - 250 - 500 - i dopiero w zwyż? Troche to dziwne w polowie sezonu motor zmieniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoleHunter Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Najlepiej od razu spraw sobie Suzuki Hayabusa :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 MoleHunter, weź bądź poważny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi