radek872 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Witam od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie plan, aby zrobić sobie stację ładowania pakietów. Od jakiś 2 lat w sprzedaży są dostępne ładowarki kilku kanałowe najczęściej ładujące 3 lub 4 pakiety jednocześnie.Ceny tych ładowarek to koszt od 300-1200zł z tym , że te najtańsze mają jedyne 4x 50W mocy co przy pakiecie 6s 4000mah daje bardzo mały prąd ładowania. Zależy mi na ładowaniu kilku pakietów 6S prądem 1C-2C dlatego wpadłem na pomysł kupna 3 ładowarek Imax B8+ w cenie 600zł łącznie za 3 szt. To daje mi 3 niezależne kanały po 150W czego nie ma żadna ładowarka w tej cenie.Całość planuję zabudować w aluminiowej walizce i zasilić akumulatorem żelowym Moje pytanie czy ktoś może określić o jakiej pojemności akumulator kupić i ile może pobierać jedna ładowarka przy max wydajności czyli pakiet 6S 22V , prąd ładowania 6A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Największej pojemności jaką uniesiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Taki mały 1kW generator prądu powinien wystarczyć ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Akumulator trakcyjny Banner Energy Bull 80Ah. Używam taki od dawna i przy pakietach 4000mAh wystarcza na jakieś 15 ładowań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Może się to wydawać śmieszne, ale ładowanie takich pakietów to jednak nie jest taka prosta sprawa z zasileniem ładowarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Jest prosta - agregat, mały samochodowy akumulator buforowy i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek78 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Witam. Podłączę się do tematu bo też chcę zbudować "lotniskową" stację do ładowania. Czy możecie polecić jakiś sprawdzony mobilny agregat prądotwórczy, który nada się do zasilania ładowarki? Najlepiej żeby miał wyjście 12V i 230V bez stabilizacji się chyba nie obejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Znalazłem coś takiego. http://www.powermat.com.pl/pl/agregat-pradotworczy-pm-agr-1200ke-230v-12v.html Czy ktoś wie jaka jest wydajność na 12V? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.