Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jutro zamierzam jechać do castoramy po materiały do mojego TOTO-0

chciałbym się dowiedzieć jaki depron 3 mm wybrać, aby był giętki(do skrzydła).

I czy kupię tam sklejkę lipowo-balsową. Bo z pewnością balsy tam niema :lol::lol:

Opublikowano

Jak będziesz w castoramie to pytaj o izofloor 3mm bo depron to tylko modelarska nazwa.

:D Powinien być w dziale z panelami.

Opublikowano

Nie ma elastycznego depronu. Sa tylko odpowiednie techniki by takie właściwości uzyskać. Suszarka do włosów i taśma pakowa i jestes w stanie uzyskać kazdy kształt.

Opublikowano

W Castoramie raczej nie. Jak nie masz w pobliżu sklepu modelarskiego a nie chcesz zamawiać, to przejdź się do jakiegoś spożywczaka. Sklejka ze skrzynek na owoce może nie jest najwyższej jakości, ale na proste modele się nadaje.

Opublikowano

a ja jako zastepczy depron proponuje material (podkład)pod panele duuzoo tanszy i w sam raz do budowy modelu.:)

Opublikowano

Już kupiłem depron i klej SOUDAL D4/B4

i chciałem się dowiedzieć czy mogę go do szczykawki dać? wydaje mi się,

że tak bo za gęsty on nie jest.

Jeszcze jutro zbieram materiały i

pojutrze zaczynam budowę mojego TOTO-0 :lol:

Opublikowano

...do strzykawki, to raczej nie, bo jak dostanie powietrza/wilgoci, to się spieni, czyli lepiej w oryginalnym opakowaniu...

Nie próbowałem, więc "gdybam", może ktoś ma inne doświadczenia...

Opublikowano

Jak zatkasz czymś końcówkę strzykawki to śmiało... te oryginalne opakowania Soudala też super szczelne nie są (szczególnie jeśli się trochę kleju na końcówce uzbiera i zaschnie...

Poza tym można do strzykawki nałożyć tylko tyle ile potrzeba do wykonania konkretnej pracy a potem strzykawka do kosza...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.