DJDIT Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Jutro zaczyna sie piknik, uczestnictwo obowiazkowe dla całej pólnocno zachodniej polski ;-)) Sobota tylko i wyłacznie dla wicherków, konkursy itd a wieczorem super ognisko z XXX ;D Niedziela będzie dniem wielkiego międzynarodowego PIKNIKU MODELARSKIEGO. Wśród wszystkich gości zostaną rozlosowane upominki modelarskie a wszyscy otrzymają katalogi modelarskie oraz plakietki itp. W ramach imprezy odbędzie się również giełda modelarska i wiele innych atrakcji. Dysponujemy opuszczonym lotniskiem wojskowym z doskonałej jakości asfaltem i lądowiskiem trawiastym- raj dla modelarzy J . Na uczestników czekamy już od godziny 9:00. Wpisowe 10 zł.(będzie pobierane na miejscu). Mile widziani będą wszyscy modelarze lotniczy, niezależnie od preferowanych klas i posiadanych umiejętności. Patronatem medialnym objął imprezę miesięcznik „RC Przegląd Modelarski” oraz „Modelarz”. Ja osobiscie zjawie sie w niedziele, na pikniku ogólnym dla wszystkich typów modeli, do zobaczenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zapraszamy serdecznie, dziś wyzbieralismy resztki gumy z opon zostawionej przez miłośników palenia gumy tak że pas jest czysty jak :ass: niemowlęcia. Zapewniam że widok zachodzącego słońca nad pasem jest wart przyjazdu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Witam Panie Darku dziękuję za zaproszenie, jutro wraz z rodzina meldujemy się na miejscu. Na razie jako kibic i obserwator, ale w przyszłości wszystko jest możliwe. Pozdrawiam :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 I ja tam będę ze swoim skromnym "Filipem" z Papą oczywiście i z Ukochaną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 No i po zlocie trochę sobie nie polatałem bo większość czasu z obu dni spędziłem obsługując depozyt nadajników ale co się naoglądałem i nagadałem to moje sobota była taka mieszana trochą latania różnych modeli potem królowały Wicherki pod wieczór brać modelarska trochę poszalała nad pasem o zachodzie słońca a nawet niektórzy nawet po :twisted: . Niedziela to już loty wszystkiego co mogło latać , Dariusz Mular dał kilka razy pokaz bardzo efektownych akrobacji choć parę razy złomowanie modelu było blisko:) inni tez nieźle śmigali. Było parę kraks jedna dość nieprzyjemna gdyż pilot ubił model tuż przed innym modelarzem padły nieprzyjemne słowa, inna z kolei to pęknięte ramie serw od gazu i model płasko opadając pękł na trzy części, poległ też czarny ultimate po może 40 sekundach lotu nie wiadomo z jakiego powodu przestał reagować na stery, f-14 w wyniku problemów z zasięgiem niestety przełamał się na pół ale pewnie da się odbudować . Niestety nawaliła kompletnie gastronomia ustalana dużo wcześniej trzeba było organizować z partyzanta jakiś zastępczy grill z kiełbaskami obiecuję że na przyszły rok osobiście zajmę się stroną gastronomiczną i będzie wszystko na tip-top . Prosiłbym w tym miejscu o własne opisy i uwagi ze zlotu obiecuje że weźmiemy je sobie do serca i poprawimy to co skiepściliśmy tym razem zdjęcia też mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Rzeczywiscie złomowanie było blisko :rotfl: już słyszałem za plecami aaaaah heh Co do jedzonka to dzwoniłem do Piotra i zabrałem ze soba grilllla i były pyszne kiełbaski, w obliczu braku gastronomii przydały by sie jakies za 3 grille nawet takie najtansze to każdy by sobie cos sam wrzucił, i jakaś butla z wodą zeby umyć rece, jakis parawan w celach WC ;-)) Jedna bolaczka, piloci rozchodzili sie po całym pasie, jeden stał na granicy trawy z pasem narazajac sie na lądujacy model , drugi na koncu pasa a trzeci prawidlowo przy ludziach... poprostu idealne cele tylko strzelac w nich modelami... warto by było wyznaczyc tasmą miejsce pilotów i trzymac sie tego miejsca to jest tak jak Piotr mowił "aby trzymać sie w kupie". Pozatym jak co roku, miła taka domowa atmosfera, dobra pogoda i jak by nie było zawsze będe odwiedzał szczecinek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Pozdrowienia dla wszystkich uczestników zlotu a szczególne dla kolegów z forum. Mam nadzieję że już wszyscy szczęśliwie dotarli do domu. Niektórzy rozpoznali mnie innych ja fajnie było i mam nadzieję że spotkamy się za rok też w tym samym miejscu albo wcześniej gdziekolwiek będzie okazja Lukasz się nagadał bo to jeszcze większa gaduła niż ja i zamiast robić foty to gadaliśmy Zdjęcia z soboty Loty Wicherków będą na filmie Fotki z niedzieli I to tyle na dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Witam Byłem, widziałem i jestem zadowolony. Miałem okazję zobaczyć kolegę z Piły Darka Mulara, którego stronę często oglądam. Nawiasem mówiąc jego pokaz pilotażu był mistrzowski, i brawa które dostał od publiczności były zasłużone. Naturalnie pokazy innych kolegów również mi się podobały. Prezentowany był pierwszy model Wicherka, który liczył sobie okrągłe 50 lat. Można było dokonać małych lub większych zakupów, co też uczyniłem. Pozdrawiam A tak oto prezentował się 50-cio letni solenizant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Orientuje sie moze ktos czy to przypadkiem nie jest model Bronco z kitu e*stara ? Widac go jeszcze na paru innych fotkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Witam To nie jest zestaw. Własna produkcja kolegi Henia ze Słupska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Pindral Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 WIELKIE DZIĘKI WSZYSTKIM ZA PRZYBYCIE! W tym roku wreszcie nie działałem tak zupełnie sam, jestem ogromnie wdzięczy Łukaszowi, i Panom sędziom. Wiadomośc z ostatniej chwili! Urzad Miasta Szczecinka zatwierdził w budżecie na przyszły rok kasę na Imprezę. Pan burmistrz w ten sposób dotrzymał słowa złozonego w czasie wizyty na VI Pikniku Modelarskim, podobało mu sie i nie pozałował kasy Podobało Wam sie w tym roku? No to zobaczycie co bedzie w przyszłym roku! JUŻ DZIŚ ZAPRASZAM NA "VII OGÓLNOPOLSKI PIKNIK MODELARSKI" (o szcególach poinformuję ze stosownym wyprzedzeniem) pozdrawiam Pietrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.