Bart_007 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Urwałem antenę w miejscu lutowania w odbiorniku Turnigy 9X i mam pytanie: - ponieważ jest to kabel coaxialny z ekranem, to czy ekran się do czegoś przylutowuje, bo nie wiem do czego ? Wygląda mi na to, że tylko środkowy przewód do płytki... Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 ekran zazwyczaj do masy, ale lepiej niech koledzy elektronicy się wypowiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Urwałem antenę w miejscu lutowania w odbiorniku Turnigy 9X i mam pytanie: - ponieważ jest to kabel coaxialny z ekranem, to czy ekran się do czegoś przylutowuje, bo nie wiem do czego ? Wygląda mi na to, że tylko środkowy przewód do płytki... Bart Może zdjęcia jakieś... Tylko ostre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart_007 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Pod lupą widzę, że są dwa pola do lutowania. A gołym okiem wyglądało, że jest jedno. Temat w zasadzie rozwiązany. Spytam tylko, czy jeśli skrócę antenkę o jakieś 2mm, bo tyle około się zerwało, to może wpłynąć to na zasięg ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Długość kabla nie ma znaczenia, część czynna anteny jest w koszulce na końcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi